Thursday , March 28 2024

Foresta a suferit prima înfrângere din acest an

Echipa suceveană a pierdut sâmbătă, pe terenul celor de la Metaloglobus București, cu scorul de 1-2, într-un meci contând pentru etapa a XXV-a a Ligii a II-a. Golul “galben-verzilor” a fost marcat de Cerlincă, dintr-un penalty acordat în minutul 73. Itrat la pauză, Ruben Sumanariu a încasat două cartonașe galbene în mai puţin de o repriză și a fost eliminat. In urma acestei înfrângeri, Foresta a coborât din nou în zona locurilor retrogradabile

Liga 2. Foresta - Celinca

Foresta a suferit prima înfrângere de la startul sezonului de primăvară al Ligii a II-a, după ce a pierdut sâmbătă, în Pantelimon, în faţa celor de la Metaloglobus București, cu scorul de 1-2, într-un meci contând pentru etapa a XXV-a.

Fără golgheterul Marius Matei, ţinut pe banca de rezerve din cauza unei întinderi musculare, echipa suceveană nu a contat în ofensivă într-o primă repriză în care gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 42. Ghenovici a luat o acţiune pe cont propriu a driblat trei adversari și l-a învins pe Began cu un șut la colţul lung, pentru 1-0 la pauză.

Metaloglobus putea marca din nou în debutul reprizei secunde, dar Vlad și Voican nu au nimerit ţinta din poziţii bune. Conform cursului jocului, gruparea bucureșteană și-a dublat avantajul în mi­nutul 65, când gazdele au repus mingea de la margine, Voican i-a luat faţa omului de la marcaj și l-a învins pe Began cu o execuţie la colţul scurt.

Trupa antrenată de Florentin Petre a reintrat în joc în minutul 73, când ex-forestierul Asanache a faultat în colţul careului, centralul craiovean Ionela Peșu a dictat penalty, iar Andrei Cerlincă a redus din diferenţă de la 11 metri.

Speranţele oaspeţilor într-un rezultat pozitiv în Pantelimon s-au risipit însă în minutul 78, când Sumanariu, introdus la pauză, și-a lăsat echipa în zece oameni după ce a văzut al doilea cartonaș galben pentru un fault asupra lui Stângă.

Metaloglobus – Foresta s-a terminat 2-1, iar gruparea suceveană ajunge din nou în zona locurilor ­re­trogradabile.

Metaloglobus: Geantă – Asanache, Caramalău, Sava, Negotei – Popa, Stângă – Ghenovici, Roșu, Niculae – Voican.

Foresta: Began – Mușea, Opriș, Konate, Lupușor – Stănescu, Dănilă – Cerlincă, Kharoubi (’46 Sumanariu), Renquin – Nedelcu (’46 Onofraș).

 Florentin Petre: “A fost problema de atitudine”

Florentin Petre a pus înfrângere de sâmbătă pe seama lipsei de atitudine din tabăra “galben-verde”. “Am întâlnit un adversar bun, cu o bună calitate în joc de la mij­locul terenului în sus. La noi, problema a fost de atitudine. Am fost aproape de egalare, am avut o posesie bună pe finalul meciului, iar, dacă nu luam acel cartonaș roșu, altfel ar fi stat lucrurile”, a declarat Petre pentru Sport Total FM.

Chiar dacă Foresta a ajuns din nou în zona minată a clasamentului, iar subţirimea lotului este evidentă, șeful băncii tehnice de pe Areni este încrezător că echipa se va salva de la retrogradare. “Nu avem ce face, vom folosi ce jucători avem la dispoziţie și poate mai aducem doi-trei. Fac tot posibilul împreună cu staff-ul tehnic că să salvăm tot ce mai este de salvat. A fost doar un eșec, mai sunt multe etape de disputat și cred că jucătorii se vor mobiliza altfel la meciul următor. Si din punct financiar, lucrurile vor reveni la normal. Nu mai sunt aproape deloc restanţe financiare, iar oamenii care investesc în club fac tot posibilul ca jucătorii să rămână concentraţi doar pe ce au de făcut pe teren ”, a precizat antrenorul Florentin Petre.

 Rezultatele etapei a XXV-a:clasamente lig2

FC Argeș Pitești – Ripensia Timișoara 2-1

Metaloglobus București – Foresta Suceava 2-1

Academica Clinceni – Stiinţa Miroslava 0-0

CS Balotești – UTA Arad 2-2

Dunărea Călărași – Sportul Snagov  2-0

FC Hermannstadt – Pandurii Târgu Jiu 1-0

Chindia Târgoviște – Luceafărul Oradea 2-1

CS Afumaţi – Olimpia Satu Mare 3-0

Dacia Unirea Brăila – ASA Târgu Mureș 3-0

CS Mioveni – Politehnica Timișoara (astăzi)

In runda următoare, Foresta va primi sâmbătă, pe stadionul Areni, vizita Academicii Clinceni. (Dănuţ CHIDOVET)

 

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …