Thursday , April 25 2024

Foresta a smuls un punct în faţa Chindiei

Echipa suceveană a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în faţa târgoviştenilor. “Galben-verzii” au marcat golul egalizator în minutul 90+3, dintr-un penalty transformat de Marius Matei.  “Am avut şi puţin noroc, dar eu sunt foarte mândru de băieţi. Au câştigat un punct important pentru obiectivul pe care îl avem de îndeplinit în acest sezon”, a precizat antrenorul Florentin Petre  

29025357_1852291544814964_6205070918263438886_n

Foresta a obţinut un punct de moral, după ce a remizat sâmbătă, pe stadionul Areni, scor 1-1, în faţa Chindiei Târgovişte, într-un meci din etapa a XXIV-a a Ligii a II-a.

Pe un teren greu, trupa antrenată de Florentin Petre a avut prima ocazie de gol în minutul 9, când Matei a ratat execuţia la o centrare pe şase metri. Gruparea dâmboviţeană a replicat la un sfert de oră de la fluierul de start, când Began a intervenit salvator şi a deviat mingea de sub transversală la un voleu expediat de Liviu Mihai.

“Galben-verzii” au avut o nouă şansă de a des­chide scorul în minutul 29, când Popescu a scos mingea de la rădăcina barei la un şut din marginea careului trimis de Sumanariu.

Cerlincă, respectiv Jurj, au semnat ultimele două ocazii de gol ale unei prime reprize care a stat sub nota echilibrului.

Inscrisă în cursa pentru promovarea directă în Liga I, gruparea dâmboviţeană de deschis scorul pe stadionul Areni în minutul 52, când centralul întâlnirii a trecut un vedere un fault în banda stângă, mingea a ajuns la Martac, care a centrat coving la 12 metri, de unde Daniel Florea a înscris cu un şut cu latul, sub bara transversală.

Foresta a încercat să reacţioneze imediat, dar şutul lui Sumanariu a trecut peste ţintă, iar Opriş nu l-a putut învinge pe Popescu dintr-o fază fixă de la 20 de metri.

Pe contraatac, Cherchez şi nou-intraţii Nisipeanu şi Neguţ puteau securiza victoria oaspeţilor, dar au tratat cu superficialitate ocaziile avute la poarta apărată de Began.

Golul egalizator avea să vină în minutul 90+3, când centralul braşovean Marian Barbu a dictat penalty în favoarea echipei sucevene la un duel aerian în care Opriş a fost doborât în careu. Matei şi-a aşezat balonul pe punctul cu var şi l-a executat cu fentă pe Popescu, bifând astfel a 11-a reuşită personală de la revenirea la Suceava.29025853_1852292468148205_5617603854555435174_n

Foresta Suceava: Began – Secrier (’77 Nedelcu), Opriş, Mateciuc, Muşea – Sumanariu (’82 Onofraş), Stănescu – Cerlincă, Dănilă, Renquin (’87 Kharoubi) – M. Matei.

Chindia: Popescu – Martac, Ciobotariu, Morariu, Acasandrei, Jurj (’70 Nisipeanu), L. Mihai, Rogoveanu, C. Stoica, Cerchez (’87 Pencea), D. Florea (’73 Neguţ).

“Am avut un meci foarte greu pentru că am întâlnit cea mai puternică echipă din campionat. E greu să-i iei puncte unei echipe care joacă de foarte multă vreme împreună. Am avut şi puţin noroc astăzi, dar eu sunt foarte mândru de băieţi. Au dat dovadă de caracter şi au câştigat un punct important pentru obiectivul pe care îl avem de îndeplinit în acest sezon”, a spus antrenorul Forestei, Florentin Petre.

De partea cealaltă, tehnicianul Chindiei, Nicu Croitoru, a declarat că formaţia târgovişteană trebuia să tranşeze mai repede soarta celor trei puncte. “Ne aşteptam să avem un joc dificil. Intotdeauna au avut jocuri dificile cu Foresta. Era şi problema terenului, care nu ne avantaja. Nu am reuşit un rezultat pozitiv şi e vina noastră în tota­litate. Am făcut destule erori, am tratat superficial anumite situaţii la finalizare, iar acest lucru ne-a costat. Nu trebuia să ajungem la acea fază din mi­nutul 93. Trebuia să facem diferenţa încă din primele 90 de minute de joc, să ne asiguram un final de meci liniştit. Aşa am pierdut două puncte extrem de importante”, a declarat Nicu Croitoru.

Rezultatele etapei a XXIV-a:

Pandurii Târgu Jiu – CS Mioveni 2-1

Stiinţa Miroslava – Metaloglobus Bucureşti 1-1

Foresta Suceava – Chindia Târgovişte 1-1

Luceafărul Oradea – FC Argeş Piteşti 3-2

Politehnica Timişoara – Academica Clinceni 2-2

Dunărea Călăraşi – CS Afumaţi 2-1

Ripensia Timişoara – Dacia Unirea Brăila 2-1

UTA Arad – FC Hermannstadt Sibiu 1-1

Sportul Snagov – ASA Târgu Mureş 3-0

Olimpia Satu Mare – CS Baloteşti 0-3

In runda următoare, Foresta va evolua sâmbătă pe terenul vecinei de clasament, Metaloglobus Bucureşti. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …