Saturday , April 20 2024

Foresta a realizat scorul etapei

Formația suceveană a revenit pe făgașul victoriilor, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața Daciei Unirea Brăila, cu un categoric 4-0, într-o partidă contând pentru etapa a IX-a a Ligii a II-a. Cu 4.000 de spectatori în tribune, “galben-verzii” și-au asigurat a șasea victorie în campionat prin golurile marcate de Stănescu (‘11), Matei (’51 – penalty), Rusu (’61) și Mutu (‘85) . Foresta a rămas pe locul 5 în clasament, la trei puncte de lider  

 Liga2. Foresta Braila (2)

Foresta a realizat scorul etapei în Liga a II-a. Formația suceveană a revenit pe făgașul victoriilor, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul “Areni”, în fața Daciei Unirea Brăila, cu un categoric 4-0.

Cu peste 4.000 de spectatori în tri­bune, “galben-verzii” au început în for­ță întâlnirea, reușind să deschidă scorul în minutul 11, când Stănescu a înscris cu capul după o centrare trimisă de Semeghin.

Oaspeții au încercat să reacționeze imediat, dar șutul lui Muscă a trecut peste poartă, veteranul Frunză a trimis în rădăcina barei, iar execuția slabă a ex-rapidistului Enciu a ajuns în brațele lui Niga.

Trupa antrenată de Cristi Popovici a încercat să se desprindă pe tabela de marcaj după prima jumătate de oră de joc, dar voleul lui Dumitriu a trecut peste țintă, iar portarul Gârlea a fost la post și a reținut mingea cu siguranță la un șut a lui Căinari de la 20 de metri.

Gazdele și-au încercat apoi tirul din faze fixe, dar execuția lui Rusu a trecut puțin pe lângă vinclu, iar Căinari a trimis plasat, pe lângă zid, în brațele lui Gârlea. Matei a semnat ultima mare ocazie a primei reprize, voleul golgheterului sucevean trecând peste poartă.

Echipa brăileană a început în ofensivă repriza secundă, dar centrarea lui Frunză nu a găsit pe nimeni în fața porții, iar Adăscăliței a șutat de la marginea careului mult peste transversală.

Foresta și-a dublat avantajul în minutul 51, când centralul Lucian Ru­sandu a dictat penalty după un fault a lui Frunză asupra lui Cerlincă. Marius Matei l-a învins cu fentă pe Gârlea și și-a trecut astfel în cont a cincilea gol stagional în tricoul formației sucevene.

Zece minute mai târziu, Matei a trecut la rolul de servant. A pasat în interiorul careului pentru Bogdan Rusu, care a preluat mingea pe piept și a înscris pentru 3-0 cu un șut pe sub portarul brăilenilor.

Rusu putea bifa dubla în minutul 70, dar Gârlea a respins în față, mingea a ajuns la Dumitriu, care a trimis apoi cu șpițul peste bară.Liga2. Foresta - Braila (1)

Impinși de la spate de public, “galben-verzii” au marcat din nou în minutul 85, când Drugă a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Mutu s-a înălțat în careu și a înscris cu o lovitură plasată de cap.

Peste trei minute, Matei a luat o acțiune pe cont propriu, a traversat terenul în diagonală, dar a intrat într-un unghi mort și execuția atacantului sucevean a fost respinsă în corner de Gârlea.

Echipa antrenată de Alin Pânzaru a avut șansa golului de onoare pe Areni în ultimul minut, dar Niță a trimis peste țintă din fața porții.

Foresta – Dacia Unirea s-a terminat 4-0, iar gazdele au declanșat fiesta în vestiar. «Să vină banii, să vină banii, să vină banii la băieți!» au scandat sucevenii după a șasea victorie în Liga a II-a.

Foresta Suceava: Niga – Mihălăchioae, D. Lung, A. Mutu, Semeghin (’63 Drugă) – Cerlincă, Stănescu, Dumitriu (’70 Avram), Căinari – Bg. Rusu (’75 Vl. Bujor), Matei. Antrenor : Cristi Popovici.

Dacia Unirea: Gârlea – G. Niță, Necoară, Olenic, Stănciulescu – Frunză, C. Roșu (’66 P. Ioan), Adăscăliței (’66 Iordache), D. Oprea – M. Enciu, Al. Muscă (’80 Roșoagă). Antrenor: Alin Pânzaru.

Rezultatele etapei a IX-a:

Olimpia Satu Mare – Academica Clinceni 3-2

Unirea Stefănești – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-1

UTA Bătrâna Doamnă Arad – CS Afumați 2-1

CS Balotești – Soimii Pâncota 2-0

CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reșita 5-2

Foresta Suceava – Dacia Unirea Brăila 4-0

Politehnica Timișoara – Luceafărul Oradea 1-3

ACS Berceni – FC Brașov 2-4

Dunărea Călărași – Juventus București 1-2

Chindia Târgoviște – CS Mioveni 0-2

 

In runda viitoare, Foresta se va de­plasa sâmbătă, la Snagov, pentru confruntarea cu codașa Metalul. (Dănuț CHIDOVET. Foto: Alex MACO­VEI­­­­­­CIUC)

 

 

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …