Wednesday , April 24 2024

Foresta a pierdut meciul cu UTA Arad in ultimele minute

Meci Foresta Suceava - UTA Arad (1)

În etapa a XIV-a a Ligii a II-a, pe stadionul Areni s-au întâlnit două echipe ce se zbat la subsolul clasamentului, Foresta Suceava și UTA Arad. Partida a însemnat și debutul lui Florentin Petre pe banca tehnică a Forestei Suceava. Meciul a început cu o întârziere de circa cinci minute, pe un teren greu, ce a trebuit să reziste unei ploi ce nu s-a oprit toată noaptea. În tribune, cele câteva sute de suporteri au avut o atitudine greu de înțeles, începând să înjure brigada de arbitri încă dinainte ca centralul să fluiere debutul meciului. Tă­rănis­­mul de pe Areni a ieșit încă o dată la iveală prin minutul 20, când jucătorii Forestei au început să fie apostrofați de către cei ce au ales să-și petreacă sâmbăta dimineața în tribunele stadionului Areni.

Prima ocazie a meciului a aparținut sucevenilor, care în minutul 12 au fost aproape de a deschide scorul prin mij­­locașul Vlad Stănescu. Acest a prins un șut puternic de la circa 20 de metri de poarta adversă, însă portarul arădean a respins de sub transversală. Cei de la UTA Arad au încercat și ei la rândul lor să pună în pericol poarta apărată de Began, însă fără succes.

Deschiderea de scor a avut loc în minutul 29, când Renquin, angajat bine de către un coechipier, a rămas singur cu portarul de la UTA Arad, lobându-l de la aproximativ 30 de metri distanță de poartă. La faza următoare, soarta meciului putea fi încheiată, însă centralul partidei, care pe atacul echipei UTA Arad, părea mai mult de baschet decât de fotbal, nu a dat lovitură liberă de la marginea careului și cartonaș roșu pentru un fundaș al echipei arădene, ce l-a oprit neregulamentar, din postura de ultim apărător, pe atacantul sucevean Marius Matei. Practic aceasta a fost și singura „realizare” a lui Marius Matei, cel care în partida de sâmbătă a părut că e venit direct de la vreo cumătrie.Meci Foresta Suceava - UTA Arad (2)

Contrar cursului jocului, în minutul 34, UTA a egalat prin Cătălin Hlistei, care a primit o pasă din partea lui Polgar, ce l-a lăsat singur în mijlocul careului, jucătorul arădean înscriind fără emoții cu un șut pe lângă Began. Faza următoare a dus la un nou gol din partea celor de la UTA. Burlă a executat un corner din partea stângă, iar fundașul Mădălin Ciucă a marcat cu capul, singur din centrul careului sucevean.

Până la pauză, Foresta a încercat să egaleze, însă Kimbaloula, angajat excep­țional de către Renquin a ratat inexplicabil din doi metri. La pauză, scorul dintre Foresta Suceava și UTA Arad a fost 1 – 2.

Repriza a doua a început cu ocazii la poarta Forestei, însă Hlistei a ratat două ocazii bune, fiind blocat de fiecare dată de către portarul sucevean Began. Jocul echipei sucevene a început să prindă viață după minutul 60 când antrenorul Florentin Petre l-a introdus pe teren pe mijlocașul Andrei Cerlincă, în locul fundașului Eridson. Imediat, Sumanariu și Cerlincă au două ocazii bune, însă șuturile acestora au ocolit de puțin poarta apărată de Mureșan.

În minutul 76, Began a avut o intervenție bună la marginea careului la Florea, atacantul arădean călcându-l pe genunghi pe portarul sucevean. Acesta a rezistat pe teren până la sfârșitul meciului, deși genunchiul i s-a umflat puternic în urma intrării extrem de dure a lui Florea.

Egalarea avea să vină în minutul 85. Andrei Cerlincă a centrat din corner, mingea a căzut în careul arădean, de unde Charles Acolatse a împins-o în plasă. Foresta a forțat victoria, însă lovitura de cap a fundașului italian Massela a fost respinsă cu greu de către apărătorii de la UTA. În minutul 92, sucevenii au fost aproape de a da lovitura, însă șutul lui Cerlincă de la marginea careului a fost scos cu greu în corner de către portarul Mureșan.

Cum în fotbal se spune că ocaziile se răzbună, în minutul 94, UTA Arad avea să dea lovitura de grație. Pe un contraatac purtat în viteză, rezerva Paul Păcurar a înscris din centrarea lui Hlistei, asigurându-le arădenilor cele trei puncte. Imediat după marcarea golului trei, sucevenii prezenți în tribune s-au grăbit spre ieșirea stadionului Areni, nu înainte de a-i înjura pe arbitri, jucătorii adverși, precum și pe jucătorii echipei locale.

Finalul meciului a dus și la o discuție între atacantul Marius Matei, cel care a fost și căpitan în jocul de sâmbătă și suporterii din spatele băncii de rezerve sucevene. Nemulțumiți, oamenii i-au cerut să arunce tricoul Forestei și i-au solicitat antrenorului Florentin Petre ca la urmă­toarele meciuri, căpitan de echipă să fie Vlad Stănescu.

Foresta Suceava: Began – Onofraș, Masella, Eridson, Belevschi, Renquin, Acolatse, Stănescu, Sumanariu, Matei, Kimbaloula.

Rezerve: Bîlbă – Cerlincă, Cordoș, Bosânceanu, Coroamă, Dali Amar, Secrier. Antrenor: Florentin Petre.

UTA Arad: Mureșan – Manea, Iuga, Ciucă, Burlă – Strătilă, Polgar, Asani, Hlistei – Stahl, Florea

Rezerve: Creța – Adili, Buleică, Prună, Păcurar, Jorza, Toma. Antrenor: Cristian Todea.

 Florentin Petre: „A fost un meci frumos, peste nivelul ligii secunde”

Florentin Petre, noul antrenor al echipei Foresta Suceava, și-a început mandatul cu o înfrângere dureroasă, venită după un joc destul de bun al jucătorilor suceveni. Imprecizia la finalizare și neatenția din apărare i-a costat pe cei de la Foresta cele trei puncte în meciul de sâmbătă, cu UTA Arad.

„A fost un meci frumos, peste nivelul ligii secunde. Vreau să felicit băieții pentru atitudinea și pentru plăcerea de a juca fotbal în anumite situații. S-au făcut și greșeli grave pe care, cu siguranță, le vom remedia pentru meciurile următoare. Sunt conștient că am foarte mult de muncă, dar e bine că am pe ce lucra, avem jucători buni, de calitate. Rezultatul este mincinos, meritam și chiar puteam să câști­găm acest meci la ce faze am avut, dar un egal era și mai echitabil. Am luat acel gol în minutul 93, e dureros când pierzi așa pe final și nu ai satisfacția de final de săptămână. Am muncit enorm și foarte bine pe tot acest ciclu săptămânal. Acest meci, la fel cum am avut și eu parte de sute de astfel de meciuri, e încununarea unei săptămâni de muncă și o victorie ar fi fost extraordinară. Chiar dacă am fost conduși, mă așteptam să revenim, pentru că am jucat foarte bine”, a declarat Florentin Petre, la finalul meciului.

Antrenorul arădenilor, Cristian Todea, a precizat că se aștepta la un meci destul de greu la Suceava și a ținut să-și felicite jucătorii pentru efortul depus până în ultima secundă.

„Stiam că ne așteaptă un meci greu, cu o echipă la care s-a schimbat antrenorul și care a fost foarte motivată din primul minut. Si-au dorit și ei să câștige, au avut o atitudine bună, dar până la urmă noi am avut un comportament pe măsură. Prin ceea ce au făcut jucătorii azi au demonstrat că sunt vii, trăiesc. Chiar dacă au fost egalați, au reușit să câștige în ultimele minute, ceea ce nu e puțin lucru. Este victoria băieților, este victoria echipei, este un meci care ne dă speranțe pentru viitor. Victoria e meritată, sper să continuăm pe aceeași linie, pentru că avem nevoie de puncte”, a spus Cristian Todea.

În urma înfrângerii de sâmbătă din meciu cu UTA Arad, Foresta Suceava a rămas „lanterna roșie” a ligii secunde.

 Rezultate etapa a XIV-a:

Sportul Snagov – ASU Politehnica Timișoara     1-0

Stiința Mirosalava – Pandurii Târgu Jiu               1-1

Foresta Suceava – UTA Arad                             2-3

Luceafărul Oradea – Olimpia Satu Mare             2-1

Metaloglobus București – Academica Clinceni   0-0

ASA Târgu Mureș – CS Afumați                          0-1

Dacia Unirea Brăila – CS Balotești                      2-2

Ripensia Timișoara – Dunărea Călărași              1-1

FC Argeș – AFC Hermannstadt Sibiu                  0-0

Chindia Târgoviște – CS Mioveni (ieri). (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …

One comment

  1. Sucevenii care merg la meciurile Forestei, ar trebui sa-si încurajeze echipa, nu sa injure. Daca au de gând sa meargă pe stadion doar sa injure, mai bine raman acasă.