Thursday , March 28 2024

Foresta a încheiat turul cu o victorie facilă

Echipa suceveană s-a impus, cu scorul de 3-0, în meciul disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața celor de la Luceafărul Oradea. Marius Matei, cu o dublă, și juniorul Robert Bosânceanu i-au adus Forestei a cincea victorie stagională. In urma acestui succes, “galben-verzii” s-au apropiat la un singur punct de locurile care asigură menținerea în Liga a II-aLiga2. Foresta (2)

Foresta a încheiat prima jumătate a campionatului cu o victorie facilă. Sâmbătă, în ultima etapă din turul Ligii a II-a, echipa antrenată de Florentin Petre s-a impus pe stadionul Areni, în fața grupării Luceafărul Oradea, cu scorul de 3-0.

Presați de situația disperată din clasament, unde la ora de start a meciului ocupau ultima poziție, “galben-verzii” au deschis scorul încă din minutul 4, când Acolatse l-a lansat excelent pe contraatac pe Matei, atacantul gazdelor a pătruns în careu și l-a executat pe Gudea cu un șut lobat.

De partea cealaltă, bihorenii, care au jucat pe vârfuri, sâmbătă, pe Areni, au pus în pericol poarta suceveană la două loviturile libere executate de Rocha și Tegle, ambele fiind blocate însă fără probleme de portarul Răzvan Began.

Foresta a trimis din nou mingea în plasă în minutul 40, dar golul lui Bosânceanu a fost anulat pe motiv de off-side, iar gazdele au intrat la cabine cu un avantaj minim pe tabelă.

Cristi Dulca n-a schimbat nimic la pauză, defensiva orădenilor a rămas la fel de permisibilă, dar Matei nu a reușit să profite de o gafă a lui Gudea și a trimis pe lângă, cu poarta goală, la prima fază de atac din repriza secundă.

Atacantul “galben-verzilor” nu a mai ratat ținta în minutul 47, când, în urma unui nou assist semnat de Acolatse, și-a trecut în cont dubla cu un lob din marginea careului mare.Liga2. Foresta (1)

Peste doar trei minute, trupa antrenată de Florentin Petre a dus scorul la 3-0, după ce belgianul Boumina a centrat de pe partea stângă, iar Robert Bosânceanu, cel mai scund jucător de pe teren, a înscris cu capul, din plonjon.

In ultima jumătate de oră, formația suceveană a mai avut două ocazii prin Stănescu și Renquin, care și-au încercat tirul de la distanța, dar goalkeeperul Gudea a fost la post.

Luceafărul a încheiat meciul de pe Areni cu un jucător mai puțin pe teren după ce nou-intratul Constantin Roșu a fost eliminat în minutul 90 pentru două cartonașe galbene, unul pentru simulare și altul pentru un fault asupra lui Masella.

S-a terminat 3-0, iar Foresta bifează astfel prima victorie pe teren propriu cu Florentin Petre pe banca tehnică, numele fostul dinamovist fiind de altfel scandat de spectatori suceveni la sfârșitul meciului. In urma acestui succes, “galben-verzii” s-au apropiat la un singur punct de primul loc care asigură menținerea în  Liga a II-a la fotbal.

Foresta: Began – Onofraș, Diallo, Masella, Boumina (’83 Belevschi) – Stănescu, Acolatse, – Secrier (’72 Movsesyan), Bosînceanu (’86 Coroamă), Renquin – Matei.

Luceafărul Oradea: Gudea – Bedea (’74 Al. Dulca), Tânc, Balea – R. Trif, – Cuc (’55 Al. Mutu), Tegle, Rocha (’62 C. Roșu), Antohi, Ban – Vl. Rusu.

 Rezultatele etapei a XIX-a:clasamente lig2 for

Stiința Miroslava – Ripensia Timișoara 3-0

Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila 3-3

UTA Arad – FC Argeș Pitești 0-1

Olimpia Satu Mare – Chindia Târgoviște 1-3

CS Afumați – Academica Clinceni 1-0

Foresta Suceava – Luceafărul Oradea3-0

Politehnica Timișoara – ASA Târgu Mureș 3-0

Dunărea Călărași – Metaloglobus București 1-0

FC Hermannstadt – Sportul Snagov 2-0

CS Balotești – CS Mioveni (Dănuț CHIDOVET. Foto: Adrian NEGRU)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …