Thursday , April 18 2024

Foresta a făcut spectacol în meciul cu CSM Roman

Echipa antrenată de Selim Benachour a realizat scorul etapei în seria întâi Liga a III-a, după ce a câștigat meciul disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, cu scorul de 5-1. “Galben-verzii” și-au asigurat a treia victorie stagională prin golurile marcate de Bouadiila (două), P. Mateciuc, Rigoni și Onofraș. Foresta a urcat până pe locul 4 la finalul rundei din weekend

Foresta a făcut spectacol în etapa a V-a a Ligii a III-a. Aflată la cea de-a doua apariție stagională în fața propriilor suporteri, echipa antrenată de Selim Benachour, Bogdan Tudoreanu și Mihai Guriță s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața celor de la CSM Roman, cu un categoric 5-1.

“Galben-verzii” au intrat cu greu în meci, oaspeții reușind să deschidă scorul în minutul 12, când Ionuț Nuțescu a finalizat cu o lovitură de cap o centrare venită din corner.

Anunțată de ocazia lui Artenie, egalarea a venit la jumătatea primei reprize, când Teodor Lungu a centrat dintr-o lovitură liberă, iar fundașul Paul Mateciuc, a înscris cu o lovitură plasată de cap din mijlocul careului advers.

Formația suceveană a trecut în avantaj în mi­nutul 27, când același Lungu a pasat pe culoar pentru Bouadiila, iar atacantul francez a marcat pe sub portarul romașcanilor.

Bouadiila a trecut în rolul de servant în ­mi­nutul 34, când a luat o acțiune pe cont propriu în banda dreaptă, a pasat pentru Matteo Rigoni, iar italianul a înscris din șase metri.

Repriza de vis a Forestei s-a încheiat în ­mi­nutul 40, odată cu golul de 4-1 marcat de Mădălin Onofraș, care a preluat o minge pe piept și l-a învins cu un șut plasat pe Băiceanu.

Trupa lui Selim Benachour n-a mai forțat după pauză, prima ocazie din partea secundă fiind trecută în dreptul oaspeților, care au amenințat poarta apărată de George Niga la o lovitură liberă execută de Brăescu, puțin pe lângă vinclu. La poarta opusă, Lungu și-a încercat tirul din colțul careului, dar goolkeeperul romașcan a respins în corner.

Golul zilei pe stadionul Areni, unul de pus pe genericul etapei, a picat în minutul 68, când același Bouadiila, cel mai activ jucător de pe teren, a marcat cu o “folha seca” de la peste 30 de metri, în uralele suporterilor suceveni.

“Galben-verzii” au închis robinetul cu goluri pe un final de meci disputat pe semiîntuneric, ultima ocazie apartinând oaspeților, la o fază în care Niga s-a opus la șutul lui Rusu.

Foresta – CSM Roman s-a terminat 5-1, iar gruparea suceveană urcă până pe locul 4 în clasamentul seriei întâi.

Foresta Suceava: G. Niga – Ionescu, P. Mateciuc, Seven, Nguyen – Rigoni, Celeadnic, Lungu – Bouadiila, Artenie, M. Onofraș. Au mai intrat: Aioanei, Beldiman și L. Roman.

Benachour: “Am făcut cel mai bun meci de până acum”

Selim Benachour consideră că Foresta a făcut sâmbătă cel mai bun meci de până acum, dar este nemulțumit că “galben-verzii” se conectează mai greu la joc și încasează goluri în primele minute. “Cred că am făcut cel mai bun meci de până acum. Echipa a jucat bine, iar jucătorii au început să înțeleagă ce le-am cerut: o posesie ridicată și pressing. Sunt mulțumit în special de jocul făcut în prima repriză. Există însă și aspecte negative, iar aici mă refer la începuturile de meci. Mi-a plăcut însă atitudinea jucătorilor, pentru că nu a fost prima oară când am fost conduși și am revenit” a declarat antrenorul Forestei la finalul meciului.

Grumezescu, lăsat în afara lotului pe motive disciplinare

Tehnicianul a vorbit și despre absența lui Robert Grumezescu, exclus temporar din lot, după ce și-a aruncat banderola de căpitan la meciul de la Râmnicu Sărat. “Grumezescu nu va juca două etape. Aceasta a fost decizia pe care am luat-o împreună cu conducerea clubului și sper că a înțeles mesajul. Ştiu că își dorește foarte mult să joace, dar trebuie să fim fermi în ceea ce primește respectarea disciplinei”, a precizat Benachour.

În runda următoare, Foresta va avea parte de o deplasare dificilă la Târgu Secuiesc. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …