Friday , April 19 2024

Foresta a făcut act de prezență la Brăila

Echipa suceveană a ajuns la opt înfrângeri consecutive în deplasare, după ce a pierdut sâmbătă, pe terenul celor de la Dacia Unirea, cu scorul de 1-4, într-un meci din cadrul etapei a 28-a din Liga a II-a. Golul de onoare al “galben-verzilor” a fost marcat de Dudu Drugă, în minutul 69. Brăilenii și-au asigurat victoria prin golurile înscrise de Roșu (‘18), Pușcașu (‘42), Adăscăliței (‘59) și Ciucureanu (‘90^2). Foresta a coborât pe locul 10 în clasament

 Liga 2. Braila - Foresta (2)

Foresta a ajuns la opt înfrângeri consecutive în deplasare, după ce a pierdut sâmbătă, cu scorul de 1-4, pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila, într-o partidă din cadrul etapei a 28-a din Liga a II-a.

S-a jucat deschis încă din primele minute, fără prea multă tatonare, ambele echipe arătând poftă de joc în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă. Neagu a semnat prima ocazie a întâlnirii în minutul 9, când a șutat din unghi razant cu bara porții apărare de Hânțăscu. Oaspeții au reacționat prin Drugă, dar mijlocașul “galben-verzilor” a fost blocat în momentul șutului de către Ghiocel.

Formația suceveană a avut o nouă mare ocazie de gol în minutul 8, când Lung, urcat în careu la o lovitură de colț, a șutat din opt metri, dar goalkeeperul Olariu a fost la post și a respins cu piciorul.Liga 2. Braila - Foresta (1)

Pe contre, brăilenii au deschis scorul în minutul 18, când Ivan a interceptat o minge la mijlocul terenului, a trimis în adâncime pentru Adăscăliței, care a pătruns în careu, a pasat în centru pentru Costel Roșu, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate.

Gazdele n-au scăzut ritmul după primul gol, Costel Roșu trecând pe lân­gă dublă în minutul 38, când a șutat mi­limetric pe lângă țintă.

Hânțăscu a respins apoi în lateral la o execuție din marginea careului a lui Adăscăliței, dar s-a dovedit învins din nou în minutul 42, când Pușcașu a înscris cu un șut de la 12 metri, la colțul scurt, după o pasă trimisă de Roșoagă, stabilind și scorul pauzei la 2-0.

Repriza secundă a fost la fel de alertă, iar după două ocazii ratate de Pușcașu și Ghiocel, formația de la malul Dunării și-a majorat avantajul în minutul 59, când Adăscăliței a marcat din gura porții.

Trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu și-a salvat onoarea printr-un gol de generic semnat de Dudu Drugă, care a luat o acțiune pe cont propriu în minutul 69 și a înscris cu un șut direct în vinclu.

Scorul final a fost stabilit în cel de-al doilea minut de prelungire, când D. Oprea a centrat în diagonală de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la nou-intratul Ciucureanu, care și-a driblat adversarul direct și l-a învins pentru a patru oară pe Hânțăscu.

Dacia Unirea Brăila – Foresta s-a terminat 4-1, iar formația suceveană are mai bine de jumătate de an când face act de prezență la meciurile din deplasare. N-a mai adus vreun punct de afară din 1 octombrie 2016, când se impunea la Snagov, cu 2-1.

Dacia Unirea Brăila: Olaru – Niță, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Roșoagă (Ciucureanu 76’),  Adăscăliței (Olenic 88’), Moglan, Neagu – Roșu, Pușcașu (D. Oprea 83’). Antrenor: Alin Pânzaru.

Foresta: Hânțăscu – Cerlincă, Al. Mutu, D. Lung, Semeghin – Stănescu (Grumezescu 60’), Dumitriu – Căinari (Vraciu 37’), Drugă, Dănilă (Masella 61’) – Rusu. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

“Am întâlnit o echipă care era în vecinătatea noastră și care a oferit câteva momente de fotbal bun în prima repriză. Pe fondul unui joc și mai bun practicat de noi, am câștigat și ne-am îndepărat la patru puncte de Suceava. Poziția a 8-a e însă una doar de palmares pentru noi”, a declarat antre­norul Daciei Unirea, Alin Pânzaru.

Rezultatele etapei a XXVIII-a:

CS Mioveni – Chindia Târgoviște 2-0

Juventus București – Dunărea Că­lărași 1-0

Luceafărul Oradea – Politehnica Ti­mișoara 4-1

Dacia Unirea Brăila – Foresta Su­ceava 4-1

CS Afumați – UTA “Bătrâna Doamnă” Arad 0-0

Academica Clinceni – Olimpia Satu Mare 1-0

Sepsi Sfântu Gheorghe – Unirea Stefănești 3-0

Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea 3-0

FC Brașov și CS Balotești au stat în această rundă.

cl liga 2

In runda programată înainte de Paște, Foresta va primi vineri, de la ora 17.00, pe stadionul Areni, vizita codașei CS Metalul Reșița.

(Dănuț CHIDOVET. FOTO: Lucian CRESTEZ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …