Saturday , April 20 2024

Foresta a dat lovitura în Trivale

Echipa suceveană a produs surpriza etapei a XXIII-a în Liga a II-a, după ce s-a impus ieri, pe terenul celor de la FC Argeș, cu scorul de 2-0. “Galben-verzii” au marcat golurile victoriei încă din prima repriză, prin Matei (’14) și Cerlincă (’37). Omul meciului a fost însă portarul Began, imbatabil la numeroasele ocazii avute de piteșteni. “Vreau să-mi felicit jucătorii. Au arătat ca niște adevărați războinici”, a declarat antrenorul Florentin Petre . In urma acestei victorii, Foresta a urcat pe locul 16, primul care asigură salvarea de la retrogradare

FC Arges Pitesti - Foresta Suceava

Foresta a reușit surpriza etapei a XXIII-a în Liga a II-a, după ce s-a impus ieri, pe terenul celor de la FC Argeș, cu scorul de 2-0, prin două goluri marcate în prima repriză.

Scăpată basma curată la ocaziile lui Buhăescu și Năstăsie, echipa suceveană a deschis scorul la Pitești în minutul 14, când Marius Matei, revenit după accidentare, l-a învins pe Octavian Popescu cu un șut deviat din marginea careului.

Gruparea din Trivale a încercat să reacționeze imediat, dar portarul Began a fost de neînvins la execuțiile avute rând pe rând de Serbănică, Stan, Mihăescu sau D. Andrei.

Gazdele cu ratările, oaspeții cu golurile, trupa antrenată de Florentin Petre reușind să-și dubleze avantajul de pe tabelă în minutul 37, când Cerlincă a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns prin defensiva argeșeană și l-a învins pentru a doua oară pe Popescu cu un șut la colțul lung.

Formația piteșteană putea reduce din diferență pe finalul primei reprize, dar Năstăsie, singur cu Began, nu a nimerit spațiul porții, iar pauza a consemnat un surprinzător 0-2.

Repriza secundă a debutat cu un festival de ratări la poarta suceveană, Raul Costin, de două ori, și Serbănică, irosind șanse bune de a reduce din diferența de pe tabelă.

In ultima jumătate de oară, Foresta s-a apărat eroic. Began a fost imbatabil și s-a mai opus în două rânduri golu­lui la șuturile lui Năstăsie și Bu­hăescu, vrând parcă să le dea o palmă celor care l-au apostrofat în etapa trecută.

FC Argeș – Foresta s-a terminat 0-2. Echipa suceveană dă lovitura în Trivale și iese din zona locurilor retrogradabile.

FC Argeș Pitești: Oct. Popescu – Oancea, Cotigă (’71 Stoica), Serbănică, Ct. Stan, Mihăescu, I. Serban, R. Costin, D. Andrei (’45 Nilă), I. Năstăsie, Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi.

Foresta Suceava: Began – Onofraș, Opriș, Konate, Mușea – Dănilă (’59 Sumanariu), Stănescu – Secrier (’80 Kharoubi), Renquin, Cerlincă – Matei (’87 Mateciuc). Antrenor: Florentin Petre.

“Vreau să-mi felicit jucătorii pentru caracterul de care au dat dovadă. Au arătat ca niște adevărați răz­boinici pe un teren greu, care, trebuie să recunoaștem, ne-a avantajat. Sunt mulțumit de eficacitatea care a arătat-o echipa, ținând cont că raportul ocaziilor de gol a fost în favoarea gazdelor. Am câștigat trei puncte importante, venite la timp și îmi doresc din toată inima să avem continuitate în rezultate”, a declarat Florentin Petre după victoria de ieri.

 Rezultatele etapei a XXIII-a:cl liga 2

Chindia Târgoviște – Stiința Miroslava 2-0

Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea 1-1

FC Argeș Pitești – Foresta Suceava 0-2

Metaloglobus București – Politehnica Timișoara 0-5

Academica Clinceni – Pandurii Târgu Jiu 3-1

CS Afumați – Sportul Snagov 1-1

CS Balotești – Dunărea Călărași 1-2

FC Hermannstadt – Olimpia Satu Mare 3-0

ASA Târgu Mureș – Ripensia Timișoara 3-0

CS Mioveni – UTA Arad (aseară)

Foresta nu s-a mai întors acasă după me­ciul de la Pitești, urmând să rămână în zo­nă până sâmbătă, când va evolua pe terenul celor de la CS Mio­veni. (Dănuț CHI­­­DO­VET. Foto: Marius DUINEA)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …