Saturday , April 20 2024

Foresta a cedat în fața noului lider al Ligii a II-a

Echipa suceveană a pierdut în fața Dunării Călărași, cu scorul de 0-2, într-un meci disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața a aproape 2.500 de spectatori. Trupa antrenată de Dan Alexa și-a asigurat a noua victorie consecutivă în campionatul Ligii a II-a prin golurile marcate de Valentin Alexandru (‘7) și Bogdan Manole (‘78). Foresta a ajuns pe penultimul loc în urma acestui eșec 

Liga2. Foresta - Calarasi (1)

 Foresta n-a reușit să-i vină de hac Dunării Călărași. Trupa antrenată de Dan Alexa a ajuns la nouă victorii consecutive în campionatul Ligii a II-a, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața formației sucevene, cu scorul de 2-0, într-o partidă contând pentru etapa a XII-a.

Considerată una dintre principalele candidate la promovare, gruparea călărășeană nu și-a subestimat adversarul, și-a luat în serios statutul de favorită și a deschis scorul în minutul 7, când golgheterul eșalonului secund, Valentin Alexandru a reluat în plasă, din șase metri, o minge centrată de pe partea dreaptă de Kouakou.

De partea cealaltă, fără principalul Nuno Pedro pe bancă, acesta fiind plecat în Portugalia pentru a-și rezolva unele probleme personale, Foresta a replicat în minutul 11, când portarul Cezar Lungu a boxat mingea la o lovitură liberă de la 22 de metri bătută plasat de căpitanul gazdelor, Diallo.

Aflat la primul meci pe Areni de la revenirea la Suceava, Marius Matei și-a încercat șansa în minutul 17,  dar șutul cu pământul a atacantului gazdelor a fost reținut de Lungu.

Kimbaloula putea egala la jumătatea primei reprize, dar congolezul nu a imprimat mingii efectul dorit la un șut din interiorul careului, iar aceasta s-a dus mult pe lângă țintă.

La poarta opusă, Began a respins ca la handbal la un șut din unghi trimis de marocanul Kanda, cel care avea să facă vraiște întreaga banda dreaptă a defensivei sucevene pe parcursul primei reprize. Bogdan Sandru a trimis apoi în plasa laterală o minge centrată din lovitură liberă, iar în careul oaspeților Matei a alunecat în momentul șutului.

Valentin Alexandru a semnat ultima ocazie a primei reprize, cu un șut de la 20 de metri, la care goalkeeperul Began a respins balonul de la rădăcina barei în corner.Liga2. Foresta - Calarasi (2)

Banca tehnică suceveană a făcut două schimbări la pauză, iar Foresta a început în ofensivă repriza secundă, Kimbaloula semnând prima ocazie de la reluarea jocului în minutul 53, când a trimis peste poartă de la 25 de metri.

Mult prea fantezist în jocul de sâmbătă, Chalabi i-a ridicat pe cei aproximativ 2.500 de spectatori în picioare în minutul 67, când portarul Lungu a respins mingea din vinclu la un șut din 16 metri expediat de atacantul francez.

“Galben-verzii” aveau să se resemneze cu gândul înfrângerii în minutul 78, când Kanda a executat un corner de pe partea stângă, iar Bogdan Manole a marcat cu capul din șase metri pentru 2-0 în favoarea echipei din Călărași.

Cu cele trei puncte securizate, oaspeții s-au jucat cu ocaziile pe final, când nou-intratul Valentin Munteanu nimerit bara după o serie de driblinguri ca în curtea școlii.

Foresta – Dunărea s-a terminat 0-2, iar formația suceveană ajunge penultima în clasament, în vreme ce gruparea din Călărași s-a instalat până marți pe primul loc.

Foresta: Began – R. Sumanariu (’46 Coroamă), Masella, Diallo, Secrier (’72 Belkacem) – Stănescu (’46 Renquin), Acolatse – Onofraș, Chalabi, Kimbaloula – M. Matei.

Dunărea: C. Lungu – Tenea, Manole, Sandru, Bg. Vasile – Kouakou (’72 V. Munteanu), Drăghiceanu (’64 Preoteasa) – S. Pană (’83 C. Cristea), Pușcaș, Kanda – V. Alexandru.

Rezultatele etapei a XII-a:clasamente lig2

Sportul Snagov – Pandurii Târgu Jiu 0-0

Stiința Miroslava – Olimpia Satu Mare 2-1

Foresta Suceava – Dunărea Călărași 0-2

Luceafărul Oradea – CS Afumați 1-2

Ripensia Timișoara – CS Balotești 1-2

Dacia Unirea Brăila – CS Mioveni 2-2

FC Argeș – Academica Clinceni 1-1

Chindia Târgoviște – Metaloglobus București 3-0

Politehnica Timișoara – UTA Arad (aseară)

ASA Târgu Mureș – FC Hermannstadt (marți)

In runda următoare, Foresta va evolua sâmbătă viitoare pe terenul formației Olimpia Satu Mare. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. …greu cu jucatorii noi veniti . Astia, strainii, au vinit să ia banii nostri. Cine pune piciorul in prag!?