Friday , March 29 2024

Foresta a câștigat la Rădăuți și va ierna pe locul 2 în serie

Trupa antrenată de Petre Grigoraș s-a impus sâmbătă, pe terenul Bucovinei, cu scorul de 3-0, într-un meci din ultima etapă a turului Ligii a III-a. “Galben-verzii” au bifat a șaptea victorie consecutivă grație golurilor marcate de Hagiu (două) și Marin. Foresta este la patru puncte de primul loc la jumătatea campionatului  

Foresta a încheiat anul en-fanfare, cu o victorie categorică, scor 3-0, obținută sâmbătă, în deplasare, în derbyul sucevean cu Bucovina Rădăuți, în cadrul ultimei etape a turului de campionat din Liga a III-a.

Motivată de gândul că poate intra în vacanța de iarnă la o diferență de doar patru puncte față de primul loc, trupa antrenată de Petre Grigoraș a deschis scorul pe stadionul Municipal din Rădăuți în minutul 29, când Căinari a trimis o pasă în diagonală până la Hagiu, juniorul oaspeților l-a driblat din preluare pe Zvoronciuc și a înscris cu poarta goală pentru 0-1 la pauză. Spiritele s-au încins și mai mult în repriza secundă, în debutul căreia tabăra rădăuțeană a solicitat în zadar penalty la un contact în careu între Ungurianu și Onofraș, fază la care centralul ieșean Valentin Burla a lăsat jocul să continue. La poarta opusă, s-a făcut 0-2, în minutul 59, când Cerlincă a șutat în bară de la 20 de metri, mingea a ricoșat pe fruntea lui Hagiu, iar tânărul mijlocaș al “galben-verzilor” a făcut dubla la o fază în care gazdele au solicitat un off-side inexistent. Scorul final a fost stabilit de Marin, în minutul 64, care după ce a primit o pasă în centrul careului de la nou-intratul Rigoni, a întors doi fundași adverși și a înscris plasat pe lângă portar.

Bucovina – Foresta s-a terminat 0-3, gruparea de pe Areni bifează astfel a șaptea victorie conscutivă și urcă pe locul 2 la sfârșitul turului.

Bucovina Rădăuți: Zvoronciuc – Alecsandru, Antonesei, Mihăeș, Ciobanu – Vitu, Săhlean, Ungurianu – Netbai, Plămadă, Stoian. Au mai intrat: Coroamă, Busuioc și Dănilă.

Foresta Suceava: Ailenei – Onofraș, Mateciuc, Celadnic, Drugă – Cerlincă, Stănescu, Căinari, Hagiu – Martin, Marin. Au mai intrat: Rigoni, June, Grumezescu și Pipoș.

Rezultatele etapei a XV-a:

CSM Bacău – Aerostar Bacău 0-3

Şomuz Fălticeni – Hușana Huși 2-0

Bucovina Rădăuți – Foresta Suceava 0-3

Sporting Liești – Dunărea de Jos Galați 2-1

KSE Târgu Secuiesc – CSM Pașcani 6-0

Oțelul Galați – Ceahlăul Piatra Neamț 0-0

Ştiința Miroslava – Ozana Târgu Neamț 4-1

CSM Focșani – FC Botoșani II 2-0.

Liga a III-a a intrat în vacanță până pe 7 martie 2020, când este programată prima etapă din retur. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …