Friday , April 19 2024

Foresta a câștigat cu șansă la Miroslava și scapă de ultimul loc al clasamentului

Echipa suceveană s-a impus în fața gazdelor de la Stiința, cu scorul de 1-0, într-un meci din cadrul etapei a XVII-a a Ligii a II-a. Marius Matei a marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 87.  “Am obținut trei puncte vitale. Îmi felicit băieții, au dat dovadă de caracter, în ultima săptămână am câștigat două meciuri în deplasare și am făcut o remiză pe teren propriu. Trebuie să recunosc că am avut și noroc”, a declarat antrenorul Florentin Petre

Miroslava - FOresta (1)

Foresta a părăsit ultimul loc al clasamentului, după ce a câștigat sâmbătă, pe terenul Stiinței Miroslava, cu scorul de 1-0, într-un meci din cadrul etapei a XVII-a a Ligii a II-a.

Began a fost întrebuințat încă din primul sfert de oră a duelului dintre singurele echipe moldave de la matineu. Mai întâi a reținut mingea de pe centru porții la o lovitură liberă executată de Căruță, iar apoi a respins în corner la șutul lui Taciuc. Trupa antrenată de Florentin Petre a replicat prin căpitanul Matei, care a reluat balonul cu capul, după un corner în brațele goalkeeperului Jan Turiță. Pe fondul unui joc dominat teritorial de gruparea ieșeană, Marin și-a trecut în cont cea mai mare ocazie a primei reprize în minutul 29, când a șutat în Began din trei metri.

Foresta a început mai bine partea secundă. Scăpat pe contraatac, Matei l-a întors în careu pe Agrigoroaei, dar Turiță a reținut în doi timpi de la colțul scurt, pentru ca, peste doar câteva minute, Cerlincă să execute puțin pe lângă vinclu o lovitură liberă de la marginea careului. De partea cealaltă, Miroslava a devenit și mai periculoasă în ofensivă odată cu intrarea lui Buhăcianu, care a fost la originea unei ocazii mari în minutul 60, când a pasat pentru Viorică, dar acesta a trimis pe lângă cu poarta goală după ce a trecut de Began. In următorul sfert de oră, a venit rândul fostului atacant de la Pojorâta să-și exaspereze coechipierii cu două ratări din poziții ideale.

Gazdele cu ratările, oaspeții cu golul. Contrat cursului jocului, formația suceveană a dat lovitura la Uricani în minutul 87, când Marius Matei a înscris cu un șut în vinclu, din marginea careului, fără speranțe pentru portarul Turiță.Miroslava - Foresta (2)

Stiința Miroslava – Foresta s-a terminat 0-1, iar gruparea suceveană bifează a doua victorie consecutivă pe teren străin de la aducerea lui Florentin Petre pe banca tehnică.

Stiința Miroslava: Turiță – Ambrosie, Chindriș, S. Bucur, Agrigoroaei – H. Crișan, Cărăruș, Căruță (Izmană 82’) – Viorică (Nemțanu 68’), Taciuc (Buhăcianu 59’), Al. Marin.

Foresta: Began – Onofraș, Masella, Pappoe, Belevschi – Stănescu, Diallo – Cerlincă (Boumina 90^4’), Renquin (Movsesyan 74’), Coroamă (R. Bosânceanu 46’) – Matei.

Florentin Petre: “Trebuie să recunosc că am avut și noroc”

Florentin Petre a dat dovadă de fair-play la finalul meciului și a recunoscut că Foresta a câștigat cu noroc la Uricani. “Am obținut trei puncte vitale. Îmi felicit băieții, au dat dovadă de caracter, în ultima săptămână am câștigat două meciuri în deplasare și am făcut o remiză pe teren propriu. Trebuie să recunosc că am avut și noroc astăzi. Am întâlnit o echipă bună, masivă, cu un atacant, Alex Marin, care joacă foarte bine pentru jucătorii de pe benzi. Eu am copii buni, care mă încântă prin evoluția lor. Încercăm să adunăm cât mai multe puncte până în iarnă, iar atunci voi face eu pregătirea și voi încerca să aduc trei-patru jucători pentru a reuși ceea ce ne-am propus. Condițiile sunt bune la Suceava, avem o bază bună, nu sunt probleme cu banii, noi trebuie să fim inteligenți și să ne facem treaba pe teren”, a declarat Florentin Petre, citat de siteul liga2.ro.

Kerezsy: “Rezultatul e injust. Am avut foarte multe ocazii clare”,

De partea cealaltă, antrenorul Stiinței Miroslava a pus înfrângerea de sâmbătă pe seama ratărilor elevilor săi. “Este un rezultat injust. Am avut foarte multe ocazii clare, iar oaspeții au marcat pe final, printr-o execuție a unui fotbalist de rasă. Nu am ce să le reproșez băieților. Au muncit, au avut determinare, au jucat, dar nu a intrat. Aceasta este ­pro­blema noastră, nu reușim să dăm gol. Si la Snagov am avut multe ocazii clare, dar nu am înscris. Poate este și lipsă de luciditate în fața porții, dar este vorba și de valoarea individuală a jucă­torului. Chiar dacă am pierdut acest meci, situația nu este dramatică. Distanța nu este foarte mare față de echipele aflate deasupra li­niei retrogradării. Vom în­cer­ca să adunăm cât mai multe puncte până în iarnă, iar în pauza competițională vom încer­ca să aducem trei-patru jucători cu experiență. Cu actualul lot este foarte greu”, a declarat Adrian Kerezsy.

Rezultatele etapei a XVII-a:cl liga 2

CS Balotești – Metaloglobus București 2-0

CS Afumați – Chindia Târgoviște 0-0

Olimpia Satu Mare – Dacia Unirea Brăila 3-2

UTA Arad – ASA Târgu Mureș 1-2

Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timișoara 1-1

Stiința Miroslava – Foresta Suceava 0-1

CS Mioveni – Sportul Snagov 2-2

Dunărea Călărași – FC Argeș Pitești 2-1

FC Hermannstadt – Academica Clinceni 2-0

Politehnica Timișoara – Luceafărul Oradea 2-0

In runda viitoare, Foresta va evolua tot în deplasare, sâmbătă, pe terenul Sportului Snagov. (Dănuț CHIDOVET. Foto: liga2.ro)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …