Friday , April 19 2024

Federaţia Română de Rugby va fi condusă de un sucevean

Dumitras [800x600]

Hari Dumitraş (54 de ani) a fost ales marţi, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby.  “Avem aceeaşi misiune, de a promova rugbyul şi de a obţine rezultate pe măsura potenţialului pe care ştim că îl avem în acest sport. Am convingerea că vom putea construi lucruri frumoase”, a declarat noul-şef al sportului cu balonul oval din România. Fost căpitan şi antrenor al naţionalei României, Hari Dumitraş a început rugbyul în anul 1981, la echipa din Suceava, unde a activat ca jucător vreme de cinci ani

Suceveanul Haralambie Dumitraş este noul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. Fostul căpitan şi antrenor al Echipei Naţionale a fost votat în unanimitate de cei 73 de membri afiliaţi prezenţi marţi la Adunarea Generală de Alegeri. Hari Dumitraş a îndeplinit până acum rolul de Director Naţional de Dezvoltare şi a fost ales ca preşedinte după ce Alin Petrache a renunţat la mandatul său odată cu alegerea în fruntea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
“Mulţumesc colegilor mei pentru votul de încredere. Le-am prezentat o platformă rea-listă, care îşi propune continuarea unei strategii deja implementate, care şi-a dovedit eficacitatea. Ca şi în sportul pe care îl reprezentăm, constanţa în acţiune, combinată cu creativitatea şi capacitatea de adaptare sunt cheia pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite. Avem aceeaşi misiune, aceea de a promova rugbyul şi de a obţine rezultate pe măsura potenţialului pe care ştim că îl avem în acest sport, aşa că am convingerea că lucrând împreună vom putea construi lucruri frumoase”, a declarat Hari Dumitraş, care va conduce Federaţia Română de Rugby până în 2017.
Hari Dumitraş, aşa cum îi spun prietenii, a început rugby-ul în 1981, după ce înainte practicase handbal şi atletism. În 1986, Harry Dumitraş a părăsit Suceava, cu destinaţia Buzău. Mai târziu avea să ajungă în Franta, unde a evoluat la echipele Lapou şi Strasbourg. Cu Echipa Naţională, acesta a participat la două Cupe Mondiale consecutive din postura de căpitan: Noua Zeelandă 1987 şi Franţa 1991. În acea perioadă, “tricolorii” reuşeau să învingă echipe ca Scoţia, Fiji, Franţa sau Tara Galilor, pe ultimele două chiar în deplasare. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …