Thursday , April 18 2024

FCSB l-a transferat pe suceveanul Mihai Roman

Mijlocașul sucevean a ajuns la vicecampioana României în schimbul unei datorii de 400.000 de euro pe care FC Botoșani o avea către Gigi Becali. “Interesul meu era să-i iau cât mai repede, ca să pot să-i trec pe listă pentru meciul cu Rapid Viena. Îmi place de mai multă vreme de Mihai Roman”, a declarat patronul celor de la FCSB  Mihai Roman-min

FCSB a dat două lovituri pe piața transferurilor în aceeași zi. După ce a reușit să-l ia pe căpitanul Astrei, Alexandru Stan, Gigi Becali a mai făcut o achiziție. Este vorba despre suceveanul Mihai Roman (33 de ani), de la FC Botoșani.

“Interesul meu era să-i iau cât mai repede, ca să pot să-i trec pe listă pentru meciul cu Rapid Viena. De Mihai Roman îmi place de mai multă vreme. Am vrut să-l iau încă de când era la Rapid. Am avut mai multe tentative, dar am reușit abia acum“, a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport.

În vârstă de 33 de ani, Mihai Roman a mai evoluat în carieră la Cetatea Suceava, FC Brașov, Rapid și FC Toulouse. El a sosit la Botoșani în urmă cu doi ani, liber de contract și era căpitanul grupării moldave.

La fel ca și Alexandru Stan, Mihai Roman va fi trecut pe lista UEFA pentru “dubla” cu Rapid Viena, din play-off-ul Europa League.

Gigi Becali avea de primit suma de 400.000 de euro de la FC Botoșani, pentru transferul lui Golofca, însă a renunțat la această sumă și l-a luat în schimb pe Mihai Roman.

Sâmbătă, la Iași, Mihai Roman și-a urmărit pentru ultima oară coechipierii de la FC Botoșani înaintea plecării la FCSB. Mij­locașul care va împlini 34 de ani în octombrie nu a jucat împotriva Politehnicii. A luat loc în tribună, pentru a evita o accidentare.

“Era foarte greu să ne împotrivim în acest caz. Mihai, pentru noi, reprezintă un etalon. Noi l-am înțeles și îl susținem din toate punctele de vedere. A fost pur o alegere sentimentală”, a spus Marius Croitoru, manager sportiv la FC Botoșani.

Mulți au semne de întrebare cu privire la oportunitatea mutării, având în vedere vârsta jucătorului. Nu și Leo Grozavu, care îl cunoaște foarte bine pe fotbalist. “Dacă a făcut acest pas, la o vârstă destul de înaintată, spre Steaua, înseamnă că a demonstrat ceva. Este un jucător care poate să ajute”, a spus Grozavu.

Gigi Becali l-a dorit pe Mihai Roman și iarna trecută, când l-a acontat și pe Moruțan, dar mijlocașul născut la Suceava a refuzat orice negociere. (digisport.ro)

 

Vezi si

Două meciuri tari miercuri seară. Manchester City – Real Madrid, Bayern – Arsenal își dispută locul în semifinalele Ligii Campionilor

PSG a învins Barcelona cu 4-1 și, alături de Borussia Dortmund, a obținut deja calificarea …