Wednesday , April 24 2024

FCM Suceava va evolua într-o serie de 13 echipe

FCM Suceava - Moldovan [800x600]

FCM Suceava va evolua într-o serie de 13 echipe în viitorul sezon al Ligii a II-a. Asta se deduce din anunţul făcut ieri de preşedintele LPF2, Auraş Braşoveanu, care a precizat că până la termenul limită de 20 iulie, în eşalonul secund s-au înscris 26 de echipe pe cele 28 de locuri disponibile. Cea mai mare surpriză o constituie înscriere în campionat a fostei prim-divizionarei Corona Braşov, dată ca şi desfiinţată în această vară. De pe tablou lipsesc FC Vaslui şi Minerul Motru. Prima s-a desfiinţat, iar ardelenii vor continua în eşalonul trei.
Auraş Braşoveanu a confirmat viitorul sezon al Ligii a II-a se va desfăşura după un sistem cu două serii de câte 13 echipe, împărţirea urmând a se face pe criteriu geografic. In cadrul Comitetului Executiv din 12 august, se vor oficializa componenţa celor două serii, din care, cel mai probabil, vor promova doar ocupantele primului loc şi vor retrograda ultimele patru clasate. “Avem 26 de echipe înscrise în campionat. Vom merge cu câte 13 echipe pe serie. Până pe 12 august când va fi Comitetul Executiv, se vor creiona şi cele două serii. Când vom pune echipele pe hârtie, vom vedea cum se va face împărţirea geografică în funcţie de distanţe. În ceea ce priveşte retrogradarea, înainte picau cinci, dar ţinând cont că sunt doar 13 echipe, vor retrograda patru, adică formaţiile clasate de la locul 10 în jos”, a spus preşedintele LPF2, Auraş Braşoveanu, pentru liga2.ro.
Moldovan agreează sistemul: meciuri mai puţine, cheltuieli mai mici
Dumitru Moldovan, preşedintele executiv al clubului FCM Suceava, agreează sistemul cu două serii a câte 13 echipe. “Dacă se începe campiona-tul în acest sistem cu 13 echipe în serie, se vor juca câte 24 de meciuri de echipă, se îndeplineşte numărul minim de meciuri impuse de regulament şi astfel nu mai trebuie să jucăm play-off sau play-out. Asta înseamnă reducerea cheltuielilor. Periculos este dacă se retrage o echipă, şi rămân doar 12”, a declarat Dumitru Moldovan.
Oficialul grupării de pe Areni a precizat că sunt şanse de “un milion la unu” ca echipa locală să evolueze sub numele de FCM Suceava în viitorul sezon. “Juriştii noştrii lucrează la întocmirea actelor. Pentru a ne accepta schimbarea denumirii echipei, trebuie însă mai întâi să achităm datoriile pe care le mai avem la Federaţie”, a spus Moldovan.
Noua stemă a clubului va fi aleasă de suporteri
De altfel, conducerea grupării de pe Areni a decis să organize un concurs pentru desemnarea stemei oficiale a noii echipe FCM Suceava. Concursul se desfăşoară prin intermediul singurului site de sport din judeţ, GazetaSV.ro, şi a prins la suporterii suceveni. Aceştia au propus nu mai puţin de 20 variante de steme, una dintre ele urmând să fie desemnată prin vot stema oficială a clubului sucevean.
Posibila componenţă a Seriei I:
Liga2.ro a creionat componenţa celor două serii din viitorul sezon al Ligii a II-a. Astfel, FCM Suceava ar putea întâlni în noua ediţie de campionat o fostă prim-divizionară, Săgeata Năvodari, probabil singura candidată la promovare, dar şi patru echipe venite din Liga a III-a, este vorba de FCM Dorohoi, FC Voluntari, CS Baloteşti şi Poiana Câmpina. Acestora li se adaugă şapte formaţii rămase din sezonul trecut: Unirea Slobozia, ACS Berceni, Sport Club Bacău, Gloria Buzău, CF Brăila, Farul Constanţa şi FCM Dunărea Galaţi.
Viitoarea ediţie de campionat a Ligii a II-a va debuta pe 30 august. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …