Thursday , April 25 2024

FCM Suceava a rezistat doar o repriză în amicalul de pe Areni cu FC Botoşani

rapid-botosani-2 [800x600]

Echipa antrenată de Bogdan Tudoreanu a cedat în final, în faţa prim-divizionarei de peste Siret, cu 1-3, după ce la pauză scorul era egal, 1-1. Golul sucevenilor a fost marcat de Marinkovic, la jumătate de oră de la fluierul de start. Reuşitele botoşănenilor au fost semnate de nigereanul Roussel (2) şi Tiron. Gazdele au rulat 21 de jucători pe parcursul amicalul de ieri, printre care şi Alexandru Apostol (Chiajna)

FCM Suceava a rezistat doar o repriză în meciul amical disputat ieri, pe stadionul Areni, în compania celor de la FC Botoşani, gazdele cedând până la urmă, în faţa rivalilor de peste Siret, cu scorul de 1-3.
Venită pe Areni să facă un ultim test înaintea meciului de duminică cu Petrolul, gruparea botoşăneană a deschis scorul încă din minutul 5, când olandezul Quenten a centrat de pe partea stângă, iar Tiron a luat prim-planul fundaşilor suceveni şi a înscris ca la antrenamente din şase metri. Trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu a încercat să reacţioneze imediat. Apostol, jucătorul venit în probe de la Chiajna a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat mai mulţi adversari, dar a şutat peste ţintă din marginea careului mare. Golul egalizator a picat la jumătate de oră de la fluierul de start, când Cl. Ionescu a trimis o pasă excelentă pentru Marikovic, vârful gazdelor a preluat mingea pe piept şi l-a învins pe Curileac cu un lob din zece metri. 1-1 la pauză.
Bogdan Tudoreanu a schimbat 8 din 11 jucători la pauză, iar sucevenii au avut prima ocazie a reprizei secunde la şutul puternic trimis de Burcea. Pe contre, Butnariu a scos o dată din poziţie de unu la unu, dar goalkeeperul adus de la Rădăuţi nu a mai avut ce face în minutul 55, când nigerianul Roussel a înscris nemarcat în gura porţii după o centrare din banda dreaptă. In jumătatea opusă de teren, gazdele puteau restabili egalitatea, dar şutul de efect trimis de Matei a fost deviat de puţin în corner. Avea să fie şi ultima notabilă ocazie a formaţiei sucevene, în condiţiile în care pe final jucătorii gazdelor au arătat doar neputinţă şi egoism în faţa porţii adverse. Mai mult, în minutul 81, Roussel a bifat dubla după ce a făcut harcea-parcea apărarea suceveană. 3-1 pentru Botoşani avea să fie şi scorul final.
“A fost un test util pentru noi, în compania unui adversar care ne-a pus probleme în prima repriză. Vreau să mulţumim gazdelor pentru organizare şi spectatorilor care au venit la meci. Ar fi fost frumos ca acest derby dintre Suceava şi Botoşani să fi avut loc în Liga I”, a declarat la final antrenorul formaţiei botoşănene, Leo Grozavu.
FCM Suceava a început jocul de ieri în formula: Pascal – Bălan, Ferariu, Velescu, Semeghin – Apostol, Sumanariu – Cerlincă, Cl. Ionescu, Gheorghiuc – Marinkovic. In repriza secundă, Bogdan Tudoreanu a mizat pe Butnariu – I. Plămadă, Apostol, Velescu, Spătar – Stănescu, Burcea – Golofca, Cl. Ionescu, Arotăriţiei – Matei.
Negru şi Duman au intrat pe final. Bâgu şi Luţac nu au jucat nici măcar un minut, ultimul urmând să fie cedat la Rădăuţi. La meci a fost prezent şi Florin Plecanciuc, aflat în negocieri cu FCM Suceava.
Următorul meci de pregătire al echipei sucevene va avea loc mâine, de la ora 11.00, pe terenul celor de la SC Bacău. (Dănuţ CHIDOVET

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …