Friday , March 29 2024

FC Liverpool, cumparat de New England Sports Ventures

Conducătorii FC Liverpool, club deţinut de americanii Tom Hicks şi George Gillett, au anunţat, miercuri, într-un comunicat, că au acceptat oferta de cumpărare din partea New England Sports Ventures, informează AFP.

“Sunt încântat că am reuşit cu succes să încheiem procesul de vânzare care a fost dificil şi anevoios. Consiliul de Administraţie a decis să accepte oferta NESV deoarece a întrunit condiţiile cerute. Filozofia NESV se rezumă doar la victorie şi a demonstrat acest lucru pe deplin la Red Sox. Ne-am întâlnit cu ei în Boston, Londra şi Liverpool de-a lungul mai multor săptămâni şi am fost impresionaţi de viziunea lor pentru Liverpool. Această ofertă ne permite să ne plătim datoriile şi să ne concentrăm la investiţii în echipă. Sunt dezamăgit că proprietarii au încercat totul pentru a împiedica această vânzare”, a declarat Martin Broughton, preşedintele FC Liverpool.

Vânzarea necesită aprobarea proprietarilor şi a Premier League, iar acordul final trebuie să treacă o procedură judiciară.

Consorţiul New England Sports Ventures, ce deţine gruparea de baseball Boston Red Sox, este condus de John William Henry II şi Tom Warner.

Clubul Liverpool, cu datorii de 300 de milioane de euro, a fost scos la vânzare în aprilie de Tom Hicks şi George Gillett pentru 351,4 milioane de lire sterline (403,5 milioane de euro). Proprietarii americani, care nu au fost acceptaţi de fani, au termen până la 15 octombrie să ramburseze la Royal Bank of Scotland un împrumut de 282 de milioane de lire sterline.

În plan sportiv, Liverpool ocupă locul 18, retrogradabil, după şapte etape în Premier League.

FC Liverpool este una dintre adversarele formaţiei Steaua în grupa K din Liga Europa. Primul meci dintre cele două echipe a avut loc în Anglia şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 4-1. Următorul meci dintre cele două formaţii va avea loc în data de 2 decembrie, la Bucureşti.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …