Tuesday , April 23 2024

EURO: Nationala Rusiei, depunctata din cauza huliganilor

Reprezentativa Rusiei a fost sancţionată cu un minus de şase puncte de Comisia de Disciplină a UEFA, decizie cu suspendare, pentru următoarea campanie de calificare, cea pentru Euro 2016, din cauza comportamentului unor suporteri la meciul cu Cehia, de la Euro 2012.

Naţionala Rusiei este în pericol să rateze de pe acum prezenţa la viitoarele întreceri continentale, Euro 2016. Asta din cauza comportamentului fanilor, la meciul de vinerea trecută, cu Cehia, când aceştia au provocat o serie de incidente.

Astfel, forul continental a decis penalizarea cu şase puncte a echipei reprezentative a Rusiei, pentru campania viitoare, decizia fiind cu suspendare. Însă, în cazul unor noi probleme cu fanii, Rusia va începe campania de calificare la Euro 2016 cu şase puncte în minus faţă de contracandidatele sale. Federaţia rusă va trebui, oricum, să plătească şi o amendă de 120.000 de euro.

UEFA a deschis, sâmbătă, o procedură disciplinară împotriva Rusiei, din cauza comportamentului fanilor la meciul cu Cehia, scor 4-1, disputat la Wroclaw, în grupa A de la Campionatului European. În urma vizionării imaginilor de la partida de vineri, s-a constatat că suporterii ruşi au avut un comportament necorespunzător, au aruncat cu diverse obiecte şi au desfăşurat bannere interzise.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …