Thursday , March 28 2024

EURO 2016: Italia invinge Spania si se califica in sferturile de finala

italia-spania

Italia s-a calificat in sferturile de finala de la EURO 2016 dupa ce a invins Spania, scor 2-0, la capatul unui meci superb.

Italia a intrat pe teren cu o determinare iesita din comun si a reusit sa faca fosta campioana europeana sa para ca o echipa complet anonima.

De Gea a fost salvatorul ibericilor in mai multe randuri, in special in minutele 9 si 11, cand a scos doua goluri ca si facute la reluarile lui Pelle si Giaccherini.

Portarul lui Manchester United nu a mai putut face nimic insa in minutul 32, cand a respins in fata un sut din lovitura libera din care Chiellini a marcat fara emotii.

Spania s-a trezit greu, iar Giaccherini putea face 2-0 inainte de pauza, insa din nou De Gea a intervenit salvator si a scos un sut din vinclu.

Partea secunda i-a adus pe teren pe spanioli ceva mai concentrati, numai ca prima mare ocazie le-a apartinut tot italienilor, prin Eder, al carui sut a fost salvat de De Gea.

In cele din urma, Spania a fortat atacul, iar prima sansa de gol a venit in minutul 70, cand Aduriz a sutat pe langa poarta din marginea careului.

Atacurile s-au intensificat pe finalul meciului, insa Spania nu a gasit calea spre gol, iar cei care au marcat au fost tot italienii, prin Pelle, in prelungiri.

Italia in schimb se va duela cu Germania in sferturile de finala, intr-un meci programat pe 2 iulie, de la ora 22:00.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …