Thursday , April 25 2024

EURO 2016: Germania e in sferturi. Zdrobeste Slovacia cu 3-0

germania

Germania a invins clar, duminica seara, echipa nationala a Slovaciei, scor 3-0, in optimile EURO 2016. Niciun moment nu s-a pus sub semnul intrebarii castigatoarea acestei partide, pe care campioana mondiala a controlat-o de la un capat la altul.

Boateng a deschis scorul in minutul 8, marcand primul gol in peste 60 de selectii, iar Ozil putea face 2-0 cinci minute mai tarziu, dupa un penalti dictat in urma unui fault al lui Skrtel. Sutul mijocasului lui Arsenal a fost insa slab si aparat de portar.

Cu doua minute inainte de pauza, insa, Mario Gomez a dublat avantajul si a linistit apele in tabara nemtilor.

In partea a doua, slovacii s-au zbatut sa inscrie, insa golul a venit tot in poarta lor, cu mai putin de o jumatate de ora inainte de finalul meciului, prin Draxler, cu o reusita frumoasa din interiorul careului. Pana la sfarsit, slovacii au parut resemnati si neputinciosi, iar nemtii au redus turatia, pregatindu-se pentru meciul din sferturi.

Aici ii asteapta unul dintre cele doua cosmaruri din ultimii 10 ani – Italia, care i-a eliminat in semifinale la Cupa Mondiala din 2006 si la EURO 2012, sau Spania, care i-a invins in finala EURO 2008 si i-a eliminat in semifinalele Cupei Mondiale din 2010.

Acum, insa, nemtii vin dupa ce au castigat Cupa Mondiala din 2014 si par mai puternici decat oricand in ultimul deceniu.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …