Friday , March 29 2024

EURO 2016: Franta revine superb cu Irlanda si se califica in sferturi

franta-irlanda

Echipa nationala a Frantei a reusit sa se califice in sferturile de finala ale EURO 2016, duminica dupa-amiaza, dupa ce a revenit de la 0-1 in partida din optimi cu Irlanda. Scor final: 2-1 pentru francezi.

Meciul de la Lyon a inceput cum nu se poate mai prost pentru francezi, cu penalti pentru Irlanda acordat dupa doar un minut de joc. Brady a transformat si se prefigura o mare surpriza. Francezii au atacat apoi toata repriza, insa fara mari ocazii.

Repriza a doua a inceput cu cate o mare ocazie pentru fiecare parte, iar francezii au reusit in cele din urma sa egaleze dupa mai putin de un sfert de ora, prin Griezmann, care a reluat superb cu capul dupa o centrare a lui Sagna, in minutul 58.

Trei minute mai tarziu, acelasi atacant al lui Atletico Madrid este gasit in careu dupa o deviere a lui Giroud si egaleaza cu un sut bine plasat.

Meciul a fost practic incheiat in minutul 66, cand irlandezul Duffy a fost eliminat dupa un fault in postura de ultim aparator.

Francezii au mai pus in pericol poarta irlandezilor pe final de meci, prin Gignac, cel care a intrat in locul lui Giroud si a trimis mingea in transversala cateva minute mai tarziu, avand alte ocazii bune de a marca.

Se termina 2-1 pentru francezi, la capatul unei demonstratii de forta din repriza a doua, iar acum gazdele turneului asteapta duelul din sferturi cu Anglia sau cu una dintre cele mai mari surprize ale competitiei, Islanda.

Griezmann a fost, fara indoiala, cel mai bun jucator al meciului, iar francezii au aratat ca dispun de multe alte solutii in ofensiva – Payet, Giroud, Gignac.

ziare.com

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …