Thursday , March 28 2024

Eșec previzibil pentru CSU Suceava

Echipa antrenată de Adi Chiruț și Iulian Andrei a cedat luni seară, pe terenul celor de la HC Dobrogea Sud Constanța, cu scorul de 21-23, în ultimul meci al etapei a XVII-a din Liga Națională la handbal masculin. Cu 7 goluri, interul Adi Târzioru a fost cel mai bun marcator din tabăra suceveană

 Handbal. Constanta - Suceava

CSU Suceava a pierdut luni seară, la o diferență de două goluri, scor 21-23, pe terenul celor de la HC Dobrogea Sud Constanța, în epilogul etapei a XVII-a din Liga Națională la handbal masculin.

Aflată în lupta pentru titlul de campioană, gruparea constănțeană a început în forță întâlnirea, iar după primele șapte minute de joc, conducea deja la o diferență de trei goluri pe tabelă, scor 4-1. Ciubotariu a restabilit însă egalitatea la jumă­tatea primei reprize, la 6-6, iar timp de cinci mi­nute universitarii au ținut pasul cu gazdele.

Echilibrul s-a rupt după minutul 20, iar pe fondul intervențiilor portarului sârb Dane Sijan, care a parat până la pauză nu mai puțin de cinci aruncări de la 7 metri, HC Dobrogea Sud Constanța a intrat la cabine cu un avans consistent de șapte reușite, scor 15-8.

In debutul părții secunde, trupa lui Djordje Cirkovic nu a făcut altceva decât să-și conserve avantajul de pe tabelă de marcaj, care, în minutul 45, indica scorul de 21-13 în favoarea gazdelor.

Pe fondul schimbărilor din formația dobrogeană și a câtorva parade ale tânărului portar Drăghici, trupa lui Adi Chiruț și Iulian Andrei a redus diferența pe final, marcând ultimele patru goluri ale întâlnirii.

HC Dobrogea Sud – CSU Suceava s-a terminat 23-21, acesta fiind și cel mai strâns rezultat înregistrat între cele două formații în cele trei meciuri directe pe care le-au avut pe parcursul acestui sezon.

HC Dobrogea Sud Constanța: Sijan, Stănescu, Vasile – Nistor (5 goluri), Vujadinovic (4), Cutura (4), Buricea (3), Rakcevic (2), Toma (2), Nikolic (2), Soare (1), Săulescu, Celica, Crnoglavac, Angelovscki și Bologa.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Drăghici – Târzioru (7 goluri), C. Bursuc (2), Burlacu (2), Ciubotariu (2), Polocoșer (2), Olariu (2), Mitrea (1), Puljizovic (1), Petrea (1), Baican (1), Sipka, Soldănescu, I. Tcaciuc și Preda.

”Diferența s-a făcut în prima repriză, când am ratat nu mai puțin de șase aruncări de la 7 metri. In repriza secundă, am încercat să recuperăm din handicap, dar este greu să revii în fața unei echipe precum cea a Constanței”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

Rezultatele etapei a XVII-a:

Steaua București – Potaissa Turda 24-25

CSM Focșani – CSM București 24-33

CSM Satu Mare – HC Odorhei 28-37

HC Vaslui – CSM Făgăraș 29-26

Dinamo București – Poli Timișoara 27-19

Dunărea Călărași – HC “Adrian Petrea” 10-0

HC Dobrogea Sud – CSU Suceava 23-21

 

In runda viitoare, CSU Suceava va primi sâmbătă, în sala LPS, vizita vecinei de clasament, Dunărea Călărași. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …