Friday , April 19 2024

Echipa păcii: Rapidul nu mai bate pe nimeni în Liga a II-a

Liga 2. Rapid - Academica [800x600]

Echipa suceveană a ajuns la patru etape consecutive fără victorie, după ce a remizat sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1, în compania celor de la Academica Piteşti, la finalul unui meci în care “ceferiştii” au evoluat în ultima jumătate de oră cu un jucător în plus pe teren. Argeşenii au deschis scorul pe Areni, în minutul 38, prin Viţelaru, golul egalizator al sucevenilor fiind semnat de Negru, în minutul 74.  “Am pierdut două puncte mari. Ne-am precipitat după marcarea golului. Nu am avut răbdare. Am avut meciul în mână, dar ne-am bătut joc de el”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu. “Până la urmă sunt mulţumit de rezultat. Nu am pierdut într-o deplasare foarte lungă, în care am petrecut multe ore pe drum”, a spus antrenorul piteştenilor, Marius Baciu u Rapidul a rămas pe locul 4 în clasamentul seriei întâi  

Rapid Suceava a devenit echipa păcii. Nu a bătut pe nimeni în luna octombrie. Trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu a ajuns la patru etape consecutive fără victorie în Liga a II-a, după ce a remizat sâmbătă, pe stadionul Areni, scor 1-1, în compania celor de la Academica Piteşti, la finalul unui meci pe care “ceferiştii” îl puteau câştiga uşor dacă aveau mai multă luciditate pe faza ofensivă în ultima jumătate de oră de joc, când au avut un om în plus pe gazon.
Desfăşurată între două rafale reci de ploaie, întâlnirea de pe Areni a început cu echipa suceveană la timonă, iar Plecanciuc a semnat prima ocazie în minutul 2, stoperul gazdelor finalizând peste poartă o centrare trimisă de Matei. La jumătatea reprizei, “ceferiştii” au avut o nouă şansă de a deschide scorul, dar mingea trimisă de Cerlincă dintr-o lovitură liberă de la 24 de metri a fost deviată în corner de zid.
Contrar cursului jocului, cei care au înscris primii au fost argeşenii, în mi-nutul 38, după o fază fixă. Academica a beneficiat de un corner de pe partea dreaptă, Fl. Popa a reluat migea cu capul, Roheţki a respins în prima fază până în picioarele lui Viţelaru, iar căpitanul oaspeţilor a înscris din câţiva metri. 0-1 a fost şi scorul la pauză.
Rapidiştii au ieşit ceva mai decişi de la vestiare, dar şutul din alergare expediat de Matei a trecut pe lângă poarta apărată de Lungu. La un sfert de oră de la reluarea jocului a venit rândul nou-intratului Tiron şă-şi încerce tirul, dar execuţia mijlocaşului basarabean a ocolit ţinta.
Pretenţiile “ceferiştilor” la un rezultat pozitiv în faţa principalei candidate la promovare au crescut şi mai mult odată cu minutul 63, când Darius Buia, singurul jucător de pe teren care mai avea un cartonaş galben până atunci, l-a văzut pe cel de-al doilea pentru un henţ prostesc făcut la mijlocului terenului şi a fost trimis mai devreme la duşuri de către centralul clujean Horaţiu Feşnic.
Cu un om în plus pe gazon, Rapidul şi-a înghesuit adversarul în propria jumătate, dar ocaziile s-au ivit cu greu la poarta piteşteană, în condiţiile în care gazdele nu au avut răbdare la construcţie, abuzând de centrări şi mingi lungi în faţa unei apărări excelente la jocul aerian.
In ultimele 20 de minute, Bogdan Tudoreanu a riscat totul pe cartea ata-cului. A scos un fundaş central pentru a introduce un al treilea vârf, iar golul a picat în minutul 74, când Semeghin a centrat perfect de pe partea stângă, iar Negru a marcat cu capul din şase metri, cu toată opoziţia portarului Lungu, care a deviat mingea în plasa laterală. Fără replică din partea oaspeţilor, care au continuat să tragă de timp şi la scorul de 1-1, rapidiştii puteau trece în avantaj în minutul 76, dar şutul de efect trimis de nou-intratul Marinkovic a trecut peste poartă.
In minutul 87, la unul dintre puţinele momente în care argeşenii au trecut de mijlocul terenului în repriza secundă, Venţer l-a scos din somaj pe Roheţki cu un şut la colţul scurt, reţinut fără probleme.
Rapid – Academica Argeş s-a terminat 1-1. Echipa suceveană a schimbat liderul clasamentului în seria întâi a Ligii a II-a, dar s-a convins singură că nu-i tocmai uşor să marchezi trei goluri în 20 de minute, nimic măcar atunci când evoluezi cu un om în plus pe teren.
Rapid Suceava: Roheţki – Apostol, Velescu (’70 Marinkovic), Plecanciuc, Semeghin – Cerlincă (’54 Tiron), Sfrijan, Sumanariu, Gheorghiciuc – Negru (’88 Burcea), Matei. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.
Academica Piteşti: Lungu – St. Stancu, Viţelaru, Fl. Popa, Tătar – Puşcaş, Venţer (’90 Marciuc), Ispir, Olariu – Buia – S. Chiţu (’60 Rusu). Antrenor: Marius Baciu.
Tudoreanu: “Am pierdut două puncte mari”
La finalul întâlnirii, antrenorul Bogdan Tudoreanu a declarat că formaţia suceveană a pierdut două puncte mari în faţa celor de la Academica. “Am pierdut două puncte mari. Ne-am precipitat după marcarea golului. La 1-1, în loc să avem răbdare, am fost mult prea individualişti, nu am dat la poartă deloc. Academica mi s-a părut o echipă sub nivelul celor de la Slobozia sau Săgeata. Am avut meciul în mână, dar ne-am bătut joc de el”, a declarat Bogdan Tudoreanu.
Seful băncii tehnice de pe Areni recunoaşte că rapidiştii au o problemă la fazele fixe, din cauza cărora au pierdut multe puncte în actualul sezon, inclusiv în jocul cu Academica. “Din nou aceiaşi problemă. Luăm goluri uşoare din fazele fixe, pierdem puncte şi acest lucru s-ar putea să ne coste. Nu înţeleg de ce pentru că lucrăm fazele fixe la antrenamente, iar fiecare jucător are sarcina lui”, a spus Ted.
Baciu este mulţumit cu punctul obţinut pe Areni
De partea cealalată, antrenorul Marius Baciu s-a declarat mulţumit cu punctul obţinut pe Areni, în condiţiile în care formaţia din Trivale a evoluat în ultima jumătate de oră cu un jucător mai puţin pe teren, din cauza unui henţ “naiv” comis de Buia. “Felicit ambele echipe pentru efortul depus pe un teren destul de greu. Stiam că ne aşteaptă un joc greu la Suceava. Este păcat că am avut jocul în mână, dar, pe o naivitate a lui Darius Buia, am luat acel cartonaş roşu, şi, cu un om în plus pe teren, gazdele au egalat. Până la urmă sunt mulţumit de rezultat. Nu am pierdut într-o deplasare foarte lungă, în care am petrecut multe ore pe drum. Sunt supărat doar că am luat al doilea galben. Nu am însă ce să-i reproşez arbitrului. A fost clară intenţia lui Buia de a juca mingea cu mâna”, a declarat antrenorul Academicii.
Rezultatele etapei a IX-a:
ACS Berceni – SC Bacău 0-0
Rapid Suceava – Academica Piteşti 1-1
Unirea Slobozia – FC Voluntari 1-2
CS Baloteşti – Gloria Buzău 3-0
Săgeata Năvodari – Farul Constanţa 2-0
CF Brăila – FCM Dorohoi 6-3

In runda următoare, Rapidul va avea parte de cea mai dificilă deplasare din turul sezonului regulat. Va juca sâmbătă, la Voluntari, contra unei formaţii care este pe primul loc în serie, cu şase victorii consecutive la activ şi un atac de invidiat: 23 de goluri înscrise în 9 etape. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …