Friday , April 19 2024

Echipa locală de fotbal și-a asigurat serviciile atacantului Bogdan Rusu

Venit liber de contract de la FC Brașov, Bogdan Rusu (26 de ani) a semnat un contract valabil pe doi ani cu gruparea de pe Areni. Conducerea clubului sucevean a amânat reunirea lotului de jucători pentru luni, 4 iunie, când este așteptat și noul antrenor al Forestei

 Rusu - Suceava

Echipa locală e fotbal a făcut prima mișcare pe piața de transferuri în perspectiva viitorului sezon, unul în care sucevenii au șanse foarte mari să evolueze tot în Liga a II-a pe unul dintre posibilele locuri vacante.

Astfel, oficialii grupării de pe Areni au semnat în cursul zilei de ieri, un contract valabil pe două sezoane, cu atacantul Bogdan Rusu. In vârstă de 26 de ani, Rusu a venit liber de contract de la divizionara secundă FC Brașov, pentru care a marcat 10 goluri în 32 de meciuri jucate în ultima ediție de campionat. Bogdan Rusu a debutat în fotbal la Aerostar Bacău, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru Farul Constanța, Astra Giurgiu, CF Brăila, SC Bacău și FC Brașov. Noul atacant al echipei sucevene are 16 prezențe în Liga I, în tricoul Astrei Giurgiu, iar la nivelul Ligii a II-a are în palmares 30 de goluri înscrise în 107 meciuri.

 Luni sunt așteptați alți șase jucători noi

In condițiile în care antrenorul cu care negociază preluarea băncii tehnice de pe Areni nu este în țară, oficialii echipei sucevene au decis să amâne reunirea lotului de jucători pentru luni, 4 iulie. Pe lângă noul tehnician și un preparator fizic, la primul antrenament al verii, mai sunt așteptați alți șase jucători noi: fundașul Constantin Ferariu (CSM Sighetul Marmației), mijlocașii Vlad Stănescu (Bucovina Pojorâta), Cornel Căinari (Bucovina Pojorâta), Andrei Cerlincă (FC Brașov), Răzvan Avram (FC Brașov) și atacantul Marius Matei (FC Brașov).

 Brașoveanu confirmă: “Tărlungeni și Suceava au dreptul regulamentar să se înscrie în situația în cazul in care rămân locuri vacante în Liga a II-a”

Incepând din sezonul viitor, echipa locală de fotbal va evolua sub numele de Foresta Suceava. Oficiali gruparii de pe Areni au înștiințat deja Federația Română de Fotbal asupra schimbării numelui echipei, iar în plus a trimis și o cerere pentru a fi primită în campionatul Ligii a II-a pe unul dintre locurile care vor rămâne vacante. De altfel, președintele LPF2, Auraș Brașoveanu, a precizat zilele trecute că Suceava și Unirea Tărlungeni sunt primele două echipe care au dreptul regulamentar de a se înscrie în Liga a II-a, în cazul în care vor rămâne locuri vacante.

“Regulamentar, nu pot face pasul la nivelul Ligii a II-a echipe din Liga a III-a care nu au promovat. Iar o decizie care să încalce regulamentul, nu se va lua. Unirea Tărlungeni și Suceava au dreptul regulamentar să se înscrie în situația în cazul in care rămân locuri vacante. Dacă se retrage o echipă din seria a doua, rămâne Tărlungeni, dacă se retrage o echipă din prima serie, rămâne Suceava”, a explicat Auraș Brașoveanu.

 Noua ediție de campionat începe pe 30 iulie

 Noul sezon al Ligii a II-a ar trebui să debuteze pe 30 iulie, într-un format cu o singură serie a 22 de echipe. “In situația în care, după 15 iunie (data limită de înscriere a echipelor în campionatul Ligii a II-a), se constată anumite situații nedorite, care ar conduce la reorganizare, e posibil să existe o amânare”, a precizat Auraș Brașoveanu.

AC Poli Timișoara, Petrolul Ploiești, Dunărea Calarași, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, Farul Constanța, Academica Clinceni, Chindia Târgoviște, CS Mioveni, FC Brașov, FCM Baia Mare, CS Balotești, ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea, Soimii Pâncota, Olimpia Satu Mare, Sepsi Sfântu Gheorghe, Juventus București, CS Afumați, ASU Poli Timișoara, Luceafarul Oradea și UTA Bătrâna Doamnă sunt echipe care au dreptul să se înscrie în viitorul sezon al Ligii a II-a. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …