Friday , March 29 2024

După un meci nebun pe Areni, Rapidul rămâne în cursa pentru menținerea în Liga a II-a

Echipa suceveană a reușit prima victorie pe stadionul Areni după o secetă de 195 de zile, după ce s-a impus vineri după-amiază, cu scorul de 4-3, în fața celor de la ACS Berceni, într-un meci din etapa a IV-a a play-out-ului. “Ceferiștii” au condus în debutul reprizei secunde cu 3-0, prin reușitele lui I. Plămadă, Apostol și Golofca, dar s-au văzut egalați în decurs de doar cinci minute . Golul victoriei a fost înscris în minutul 82, dintr-un penalty obținut și transformat de Sfrijan (foto). La finalul întâlnirii, jucătorii și oficialii grupării ilfovene au sărit la bătaie la brigada de arbitri u Rapidul a urcat pe locul 3 în clasamentul play-out, la egalitate de puncte cu adversara de vineri  

 

Liga2. Rapid - Berceni 4-3

195 de zile. Atât au trebui să aștepte suporterii suceveni pentru a asista la o nouă victorie a Rapidului pe stadionul Areni. Mai bine mai târziu decât niciodată, aceasta a venit vineri după-amiază, în etapa a IV-a din play-out-ul pentru menținerea în Liga a II-a, când “ceferiști” au câștigat, cu mari emoții, scor 4-3, în fața celor de la ACS Berceni, în prima partidă cu Daniel Bălan în dubla postură de antrenor-jucător.

Cu mingea pusă la firul ierbii și o posesie mult mai bună față de perioada în care era antrenată de Costel Ilie, formația suceveană a tras primul semnal de alarmă la poarta ilfovenilor în minutul 7, când Sfrijan a trimis în bara transversală de la aproximativ 25 de metri.

Deschiderea scorului în minutul 26, când Negru a luat o acțiune pe cont propriu pe partea dreaptă, a driblat doi adversari, a centrat pe șase metri, de unde I. Plămadă a înscris cu o lovitură plasată de cap.

Rămasă încă din primul sfert de oră fără mijlocașul portughez Paulinho și vârful Cristea, ambii ieșind accidentați, ACS Berceni nu a avut replică, singura ocazie a oaspeților de pe parcursul primei reprizei fiind venind în minutul 34, la încercare de lob a lui Al. Lazăr.

“Ceferiștii” au intrat cu un avantaj de două goluri la pauză, după ce Negru a șutat din marginea careului, mingea a ajuns dintr-o deviere la Al. Apostol, iar aceasta a înscris cu o semifoarfecă de la 11 metri.

Prima oportunitate de gol a reprizei secunde a fost trecută în dreptul ilfovenilor, Pădurețu trimițând pe lângă poarta lui Niga, în minutul 47.

Peste doar trei minute, gazdele și-au majorat avantajul de pe tabelă la 3-0. I. Plămadă a șutat puternic din colțul careului mare, Stoian a respins în față, iar Golofca a înțepat mingea în plasă din șase metri.

Oaspeții au înscris trei goluri în decurs de cinci minute

Crezându-se deja cu sacii în căruță, rapidiștii s-au relaxat, oaspeții reducând din diferență în minutul 54, când Lazăr a înscris cu o lovitură de cap imparabilă după un corner executat de către Pătrașcu.

După primirea acestui prim gol, “ceferiștii” s-au tăiat ca maioneza în Vinerea Mare, ilfovenii restabilind egalitatea într-un decurs de doar cinci minute, spre stupoarea celor aproximativ 1.000 de spectatori prezenți în tribunele Areniului. Mai întâi, Velescu a deviat în propria poartă un șut trimis de Pătrașcu, iar mai apoi Pădurețu a egalat la 3-3, după ce finalizat cu capul, în poarta goală, o recentrare pe șase metri.

Ajutată și de vârf, trupa condusă de Răzvan Rotaru, aflat de asemenea la debutul în cariera de antrenor principal, putea trece chiar în avantaj, dar Pătrașcu, în două rânduri, și veteranul Epaminonda Nicu, nu au mai reușit să-l învingă pe goalkeeperul Niga.

Trezită din pumni, formația suceveană și-a încercat tirul de la distanță, dar Stoian a reținut fără probleme la execuțiile lui D. Bălan și Dănilă.

In minutul 81, Sfrijan a inițiat o acțiune pe partea stângă, a pătruns în interiorul careului, a vrut să centreze, dar mingea a fost oprită cu mâna de Epaminonda Nicu, iar centralul dâmbovițean Ionuț Valentin Iugulescu a dictat penalty în ciuda protestelor din tabăra oaspeților.

Același Sfrijan și-a așezat mingea pe punctul cu var de la 11 metri și a înscris cu fentă pentru scorul de final 4-3, o victorie extrem de prețioasă, prin care Rapid CFR egalează la puncte pe ACS Berceni.

Brigada de arbitri, agresată de jucătorii și oficialii ilfoveni

După fluierul final, jucătorii și oficialii grupării din Berceni s-au năpustit asupra brigăzii de arbitri, care a plecat la vestiare doar după intervenția destul de tardivă a forțelor locale de ordine. După ce au șutat cu mingea în arbitri și le-au smuls fanioanele din mână, oaspeții și-au continuat recitalul de neam prost la vestiare, unde au dat cu picioarele în tot ce le-a ieșit în față. Drept urmare, arbitrii au reținut legitimațiile a doi dintre jucătorii ilfoveni, e vorba de Radu și Pădurețu.

Rapid CFR Suceava: T. Niga – D. Bălan, Velescu, Aeroaiei, Semeghin – Golofca (’71 Bâgu), Al. Apostol, Sfrijan, Ghiorghiciuc (’46 Boiciuc) – I. Plămadă, M. Negru (’65 Dănilă). Antrenor: Daniel Bălan.

ACS Berceni: R. Stoian – E. Nicu, Fâșie, M. Rusu, An. Radu, Al. Radu, Paulinho (‘9 Al. Lazăr), A. Pătrașcu, Ettien, Pădurețu, Cr. Cristea (’15 M. Ion, ’88 C. Mihai). Antrenor: Răzvan Rotaru.

Rezultatele etapei a IV-a din play-out:

CS Balotești – Bucovina Pojorâta 1-1

Rapid Suceava – ACS Berceni 4-3

Gloria Buzău – Ceahlăul Piatra Neamț 8-1

 

La finalul play-out-ului, primele două clasate vor rămâne în Liga a II-a, ocupanta locului 3 va disputa un baraj pentru salvarea de la retrogradare cu ocupanta locul 3 din play-out-ul seriei de vest, în vreme ce ultimele trei clasate vor retrograda direct în eșalonul trei. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …