Saturday , April 20 2024

Diana Chelaru, argint la sol la CM de la Rotterdam

Gimnasta Diana Chelaru a câştigat, duminică, medalia de argint la sol, la egalitate cu rusoaica Aliya Mustafina, la Campionatul Mondial de la Rotterdam, aducând a doua medalie delegaţiei române, după cea obţinută de Ana Porgras, tot aur, la bârnă.

Diana Chelaru a intrat a şasea în concurs, reuşind un exerciţiu curat, fără greşeli majore, cu elementele acrobatice executate curajos, primind nota 14.766, la fel ca rusoaica Aliya Mustafina. Cele două au împărţit medalia de argint.

Sandra Izbaşa a fost a doua în finala de la sol, dar evoluţia sa a fost cu probleme, două ieşiri din covor aducându-i doar nota 13.983, cu care s-a clasat pe locul şapte. Revenită în competiţii după o operaţie gravă la tendonul ahilian, Sandra Izbaşa a încheiat competiţia din Olanda plângând, dezamăgită de faptul că a ratat o medalie la aparatul favorit, solul.

Medalia de aur a fost câştigată de australiana Lauren Mitchell, 14.833, iar cea de bronz nu s-a acordat în acest caz.

Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au încheiat participarea delegaţiei României la Campionatul Mondial de la Rotterdam.

Tot duminică, în prima finală a zilei, Flavius Koczi s-a clasat pe locul cinci (16.208), iar Ana Porgras a cucerit aurul mondial în finala de la bârnă (15.366), aducând prima medalie României.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …