Thursday , April 18 2024

Decizie radicala la FIFA: Blatter si Platini au fost suspendati

platini-blatter

Comisia de Etica a FIFA a luat o decizie radicala, Sepp Blatter, presedintele forului mondial, si Michel Platini, presedintele UEFA, fiind suspendati pentru 90 de zile.

Pe langa cel doi, o suspendare similara a primit si Jerome Valcke, secretarul general al FIFA, cel care fusese deja anuntat de Blatter ca va fi dat afara.

Al patrulea sanctionat, fostul vicepresedinte al FIFA, Chung Mong-joon, a fost exclus din fotbal pentru o perioada de sase luni si amendat cu 100 de mii de franci elvetieni, conform unui comunicat al forului mondial.

Blatter si Platini au intrat in atentia Comisiei dupa ce procurorii elvetieni au deschis o ancheta care vizeaza o tranzactie financiara efectuata intre cei doi.

Este al doilea scandal de proportii care loveste FIFA in acest an, dupa cel in care oameni din varful acestui for sunt anchetati de autoritatile americane pentru acte de coruptie in legatura cu atribuirea organizarii turneelor finale ale Cupei Mondiale.

Comisia de Etica precizeaza ca suspendarile pot fi prelungite cu 45 de zile, insa nu mai mult.

Blatter si Platini pot ataca aceasta decizie, insa daca nu vor avea succes in acest demers, ei vor fi exclusi din toate activitatile fotbalistice in perioada suspendarii.

Lovitura este una extrem de dura pentru Platini, francezul anuntand ca vrea sa candideze pentru postul de presedinte al FIFA la alegerile din luna februarie.

Suspendarea lui Blatter vine la putin timp dupa ce mai multi sponsori importanti ai FIFA i-au cerut acestuia sa demisioneze imediat, pentru a nu afecta si mai mult imaginea forului mondial.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …