Friday , March 29 2024

De astăzi se strigă “pârtie” la Vatra Dornei

Peste 200 de sportivi, antrenori și oficiali din 17 țări sunt prezenți în acest weekend la Vatra Dornei la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de sanie pe pistă naturală pentru seniori. Concursul are loc pe pista “Bucovina”

Vatra Dornei va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de sanie pe pistă naturală pentru seniori.

Organizată de către Federația In­terna­țională de Sanie, Federația Română de Bob și Sanie, în parteneriat cu Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, competiția va aduna pe pista “Bucovina” peste 200 de sportivi, antrenori, preparatori fizici și oficiali din apro­ximativ 17 țari.

Competiția începe astăzi, la ora 10.00, cu antrenamentele oficiale și calificările pentru stabilirea ordinii la linia de start. Băieții vor coborî primii, apoi de la ora 11.15, va începe prima manșă a calificărilor la fete, urmată, de la ora 12.00, de ambele manșe de calificare la dublu.

Mâine dimineață, de la ora 10.00, va avea loc manșa secundă a calificărilor în proba de simplu, iar de la 12.00 începe competiția la dublu. Ziua de duminică debutează cu întrecerea fetelor, prima coborâre fiind programată la ora 10.00, după care,de a ora 10.45 va avea loc prima coborâre din etapa de simplu masculin. La ora 12.00 este programată ultima coborâre din proba de simplu feminin, competiția urmând să se încheie cu ultima coborâre în proba de simplu masculin și cu festivitatea de premiere a câștigătorilor.

După primele etape ale Cupei Mondiale la sanie, competiția feminină este dominată de italianca Evelin Lanthaler, cu maximum de puncte, urmată de austriaca Tina Unterbergher și italianca Greta Pinggera. La masculin, conduce austriacul Thomas Kammerlanger, urmat de conaționalul său Michael Scheikl și italianul Patrick Pigneter. În ierarhia probei de dublu conduce echipajul italian Patrick Pigneter / Florian Clara, urmat de rușii Pavel Porshnev și Ivan Lazarev, podiumul la zi fiind completat de italienii Patrick și Matthias Lambacher.

Considerată printre cele mai spectaculoase piste din Europa, pista “Bucovina”, care are o lungime de 1.100 de metri și 13 viraje și este amplasată în apropierea pârtiei “Veverița”. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …