Saturday , April 20 2024

CTP, despre esecul Simonei Halep la Wimbledon: S-a incuibat frica in ea

CTP

Cristian Tudor Popescu a fost dezamăgit crunt de ce a văzut, marţi, in meciul de debut al Simonei Halep la Wimbledon, pierdut in fata Janei Cepelova (106 WTA). Intr-o intervenţie la sport.ro, el a explicat de ce ocupanta locului 3 WTA traversează o criză în acest moment.

„Are un grafic de jucătoare obişnuită“ CTP a subliniat, mai întâi, cea mai importantă calitate pe care a pierdut-o Halep. „Simona şi-a pierdut miezul de stea. Au trecut doi ani de când am văzut-o prima dată pe Simona. Mă impresionase capacitatea sa de revenire, când reuşea lovituri de excepţie în momente de mare dificultate. Tocmai asta a pierdut Simona! Acea capacitate care o făcea să câştige, cu ajutorul unui parametru care nu apare în statistici, adică erori nefortate. Ea îşi silea adversara să greşească“, şi-a început reputatul jurnalist analiza.

„Exact asta n-are acum. A produs peste 30 de greşeli neforţate. În decisiv, am văzut un game în care a pierdut pe propriul serviciu cu patru greşeli de amatoare la rând. Are un grafic de jucătoare obişnuită, de Top 50. E un cuvânt foarte trist. Sunt jucătoare de Top 50 care au, uneori, un joc foarte bun, dar sunt pe locul 100 pentru că nu pot menţine momentul“, a continuat Cristian Tudor Popescu.

„Acum, slăbiciunea Simonei e psihicul. E la pământ în clipa de faţă. De acolo trebuie reconstruit. A fost greu să privesc ce era pe teren. Mă doare foarte rău asta. S-a încuibat frica în ea. E duşmanul cel mai mare. Frica de înfrângere, de victorie, care îţi strânge stomacul. I-a crispat muschii. Aţi văzut câte lovituri a ratat din cauza incordării. I-a stins privirea. I-a lipsit complet acea bucurie de a juca tenis despre care vorbea acum un an. Acum râzi trist dacă o auzi spunând că se bucură să joace tenis. Nu se mai bucură. Pentru ea tenisul a devenit o problemă de suferinţă“, a fost verdictul dat de CTP.

Acesta susţine că tot ce a făcut Halep pe teren a favorizat victoria jucătoarei din Slovacia, ocupanta locului 106 WTA. „Ce a spus Simona după meci sunt vibraţii ale aerului. A pierdut pe greşeli penibile pe mingi slabe. N-are nicio şansă cu stilul ăla. De ce a câştigat Cepelova? Foarte simplu. A lovit decisiv. Halep a dat peste o jucătoare care loveşte decisiv. Aici apare şi lipsa de luciditate. Simona nu trebuia să-i trimită mingea pe centru-dreapta. Cred că a făcut 90% din puncte din această poziţie“, a explicat jurnalistul la sport.ro.

CTP s-a referit şi la schimbările periodice pe care Halep le face în componenţa staffului tehnic. „N-are cum să fie bine ce a făcut Simona cu antrenorii. Serena Williams are de 4-5 ani acelaşi antrenor, Şarapova are de 6 ani acelaşi antrenor. Când vrei să construieşti o jucătoare la nivel înalt, trebuie să fie şi o echipă, un staff cu care să lucrezi ani la rând, care să atingă marea performanţă. Să schimbi şase antrenori în doi ani nu te poate ajuta“, a declarat Cristian Tudor Popescu. El s-a referit şi la viitorul Simonei: „Nu vreau să o acuz de automulţumire. Cred că o doare şi suferă. Simona poate să revină. Are 23 de ani. La vârsta asta se poate orice. Nu poate singură, nu va reuşi singură să se scoată din groapa asta. Are nevoie de cineva să identifice frica şi slăbiciunile şi să încerce să le anihileze una câte una. Dacă nu face asta, poate să rămână doar o amintire frumoasă a tenisului românesc“.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …