Friday , March 29 2024

CSU Suceava va fi reprezentată de doi sportivi la Campionatele Europene indoor de la Belgrad

Este vorba de Andrei Gag și Lenuța Burueană, care vor concura în proba de aruncare a greutății

Gag Andrei

România va fi reprezentată de un lot format din 14 sportivi la a 34-a ediție a Campionatelor Europene de atletism indoor, care se va desfășura în perioada 3-5 martie, la Kombank Arena din Belgrad (Serbia).

Printre aceștia se află și doi atleții legi­timați la CSU Suceava, este vorba de Andrei Gag și de Lenuța Burueană, ambii urmând să concureze în proba de aruncare a greutății.

Conform site-ului oficial al competiției, lotul feminin este alcătuit din Bianca Răzor (400 m), Florina Pierdevară (1.500 m), Roxana Elisabeta Bîrcă (3.000 m), Anamaria Nesteriuc (60 m garduri), Andreea Elena Panțuroiu (triplusalt), Cristina Ioana Bujin (triplusalt) și Lenuța Burueană (aruncarea greutății).

La masculin, Ro­mâ­­nia va fi repre­zen­tată doar de 4 atleți: Petre Nicolae Rezmiveș (60 m), Cosmin Ilie Dumitrache (60 m garduri), Marius Cris­tian Dumitrache (săritura în înălțime) și Andrei Marius Gag (aruncarea greutății).

În clasamentul all-time pe medalii al Campionatelor Europene de atletism indoor România ocupă poziția a 13-a, cu 92 de medalii, dintre care 23 de aur, 34 de argint și 35 de bronz. La ultima ediție, organizată în 2015, la Praga, România a obținut 2 medalii de bronz prin Marian Oprea (triplusalt) și Florentina Marincu (săritura în lungime).

Kombank Arena din Belgrad a găzduit în 25 februarie Campionatele Balcanice indoor, acolo unde România a ocupat locul 8 în clasamentul pe medalii cu o medalie de aur, 8 de argint și 6 de bronz. Întoarcerea delegației României de la Belgrad este programată pentru 6 martie. (D.C.)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …