Friday , March 29 2024

CSU Suceava își prezintă lotul pentru Liga Națională

Evenimentul va avea loc diseară, într-un cadru festiv, la Hotel Sonnenhof.  Opt achiziții a efectuat echipa locală de handbal în pauza competițională. Antrenorul Adrian Chiruț nu are preferințe în privința tragerii la sorți a meciurilor din viitorul sezon al Ligii Naționale, programată să aibă loc astăzi. Liga Națională debutează pe 31 august  

Handbal - lot

CSU Suceava își prezintă diseară, la ora 18.00, într-un cadru festiv, la Hotel Sonnenhof, lotul cu care va aborda viitorul sezon al Ligii Naționale de handbal masculin. Echipa antrenată de Adrian Chiruț va ataca noua ediție de campionat cu un lot de 20 de jucători, opt dintre aceștia ajung=nd în curtea universitarilor în această vară, este vorba de portarul George Selaru, de extremele Adi Mitrea și Florin Ciubotariu, de interii Adi T=r­zio­­ru, Sasa Puljizovic (Bosnia), Sebastian Polocoșer și Dusan Sipka (Serbia) și de pivotul Bog­dan Soldănescu. Acestora li se adaugă cei rămași din vechea gar­dă: portarii Cristian Tcaciuc și Eduard Duman și jucătorii de c=mp Gabi Burlacu, Alin Pe­trea, Cristian Bursuc, Iulian Alexa, Rareș Bursuc, Andrei Olariu, Lucian Preda, Bog­dan Baican și Ion Tcaciuc.

 Astăzi se stabilește țintarul meciurilor din viitorul sezon

In altă ordine de idei, antrenorul Adrian Chiruț nu are preferințe în privința tragerii la sorți a meciurilor din viitorul sezon al Ligii Naționale, programată să aibă loc astăzi, de la ora 10.00. “Nu avem nicio preferință. Oricum trebuie să jucăm cu toate echipele. Ordinea contează mai puțin. Așteptăm să vedem cu cine jucăm în primele etape doar pentru a ști ce echipe putem să contactăm pentru un eventual amical”, a precizat antrenorul celor de CSU.

CSM Satu Mare completează tabloul Ligii Naționale

Ediția 2016/2017 a Ligii Naționale va debuta pe 31 august și va reuni la start 14 formații: Dinamo București, CSM București, HC Odorhei, Steaua București, Politehnica Ti­mi­șoara, Potaissa Turda, HC “Adrian Petrea” Reșita, Dunărea Călărași, HC Vaslui, CSM Focșani, HC Dobrogea Sud Constanța, CSM Făgăraș, CSU Suceava și CSM Satu Mare, ultimele două din postura de invitate.

Incep seria amicalelor la Memorialul “Mihai Mironiuc”

P=nă la startul noului sezon, antrenorul Adrian Chiruț și-a propus ca universitarii să dispute cel puțin 12 meciuri de pregătire. Astfel, în prima jumătate a lunii august, formația suceava va participa la două turnee amicale, este vorba despre cea de-a IX-a ediție a Memorialului “Mihai Mironiuc” și de Cupa Mu­nicipiului Vaslui. Turneul organizat în memoria handbalistului sucevean Mihai Mironiuc va avea loc în perioada 4-6 august în sala Liceului Sportiv, iar pe l=ngă gazdele de la CSU Suceava va aduna la start formațiile Potaissa Turda, CSM Focșani și Olimpus Chișinău.

O săptămână mai târziu, handbaliștii antrenați de Adrian Chiruț se vor deplasa la un pu­ternic turneu cu jocuri amicale organizat la Vaslui. Acolo, CSU Suceava urmează să înfrunte alte cinci viitoare adversare din Liga Națională. Este vorba despre CSM București, HC Dobrogea Sud Constanța, CSM Focșani, Dunărea Călărași și HC Vaslui. Cele șase echipe au fost împărțite în două grupe, CSU Suceava fiind repartizată cu HC Vaslui și HC Dobrogea Sud. Cupa Municipiului Vaslui va debuta pe 12 august, iar meciurile de clasament și finala mare sunt programate pe 15 august. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …