Thursday , March 28 2024

CSU Suceava începe cursa pentru promovare pe terenul Politehnicii Iași

Cele două formații se înfruntă mâine, de la ora 17.00, într-un meci contând pentru prima etapă a Diviziei A la handbal masculin. “Am făcut un pariu cu băieții în vestiar: să câștigăm toate meciurile din prima parte a campionatului”, a dezvăluit antrenorul Adi Chiruț. CSU Suceava începe noul sezon cu un lot de 20 de jucători, majoritatea noi

Gata cu pauză competițională și cu meciurile fără miză. Din această săptămână se joacă pe puncte în Divizia A la handbal masculin, acolo unde echipa locală începe cursa pentru promovare cu un meci pe terenul celor de la Politehnica Iași, programat mâine, de la ora 17.00.

“Toată lumea așteaptă să înceapă campionatul, după cea mai lungă perioadă de pregătire pe care am traversat-o eu de când sunt antrenor. Preferam să jucăm acasă în prima etapă, dar așa s-a făcut programul de către Federație. Mergem la victorie la Iași și chiar am făcut un pariu cu băieții în vestiar: să câștigăm toate meciurile din prima parte a campionatului. Acesta ar trebui să fie parcursul unei echipe care și-a propus promovarea”, a declarat antrenorul Adi Chiruț.

Pleacă la drum cu un lot de 20 de jucători

Universitarii vor începe noul sezon cu un lot de 20 de jucători, în care media de vârstă este “stricată” doar de veteranul Iulian Andrei, unul dintre ultimii mohicani rămași din echipa care retrograda în vară. “Am luat-o de la zero în vară. Am venit foarte mulți jucători și au rămas cei mai buni, în jur de 20. Lista este însă deschisă. Avem dubluri pe toate posturile, dar sunt jucători tineri, fără experiență, iar această lipsa de experiență trebuie compensată prin muncă”, a precizat Adi Chiruț.

Lotul celor de la CSU Suceava pentru sezonul 2019/2020: Iulian Andrei, Eduard Duman, Florin Mihăescu – portari, Alexandru Po­pia, Maxim Oancea, Bogdan Barb, Dumitru Burbulea, Andrei Sora, Bogdan Cozorici, Robert Alupoaiei, Pavel Loik, Vladyslav Kobzii, Călin Leordean, Cosmin Lupu, George Mihalcea, Antonio Pintilei, Martin Tudor, Andrei Olariu, Andi Tofănel și Alex Popa – jucători de câmp.

S-au mișcat bine în meciurile amicale din vară

Formația suceveană a disputat opt meciuri de pregătire înainte de startul Diviziei A, bifând șase victorii și două înfrângeri: 32-31 cu CSM Vaslui, 31-25 cu CSM Oradea, 38-22 cu CSU Craiova, 25-24 cu CSM Sighișoara, 31-25 cu Steaua II și 27-23 cu ACS Szejke Odorhei, respectiv 23-33 cu CSM Vaslui și 31-32 cu ACS Szejke Odorhei.

Programul universitarilor până la finalul anului

Etapa I (22 septembrie):

Politehnica Iași – CSU Suceava

Etapa a II-a (29 septembrie):

CSU Suceava va sta.

Etapa a III-a (6 octombrie):

CSU Suceava – CSU Târgoviște

Etapa a IV-a (13 octombrie):

CSM Botoșani – CSU Suceava

Etapa a V-a (20 octombrie):

CSU Suceava – CSU Galați

Etapa a VI-a (10 noiembrie):

CSU Suceava – Politehnica Iași

Etapa a VII-a (17 noiembrie):

CSU Suceava va sta.

Etapa a VIII-a (24 noiembrie):

CSU Târgoviște – CSU Suceava

Etapa a IX-a (30 noiembrie):

CSU Suceava – CSM Botoșani

Etapa a X-a (8 decembrie):

CSU Galați – CSU Suceava

În prima fază se vor juca două tururi și două tururi, după care primele două clasate din cele patru serii se vor califica la turneul semifinal. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …