Thursday , May 2 2024

CSU Suceava are o misiune ușoară în fața ultimei clasate

Echipa antrenată de Adi Chiruț primește vizita Universității Cluj, mâine seară, de la ora 18.00, în sala “Dumitru Bernicu”, în cadrul etapei a III-a din play-out-ul pentru menținerea în Liga Zimbrilor la handbal masculin 

Meci de 1 solist în sala “Dumitru Bernicu”, acolo unde CSU Suceava pri­meș­te mâine seară, de la ora 18.00, vizita Universității Cluj, în cadrul etapei a III-a din play-out-ul pentru men­ți­nerea în Liga Zimbrilor la handbal masculin. Gazdele nu se așteaptă să întâmpine probleme în fața unei for­ma­ții care nu a cucerit vreun punct în actualul sezon.

“Este cel mai ușor meci din play-out, ținând cont că întâlnim ultima clasată. Vrem să ne facem jocul și să păstrăm cele trei puncte la Suceava. Totodată, vrem să pregătim următorul meci, cel cu Făgăraș, care este unul decisiv. Important este că avem un moral bun după egalul cu Minaur. Nu foarte multe echipe vor scoate puncte la Baia Mare. Noi am reușit asta”, a declarat pivotul Alexandru Ionescu.

“Clujul nu a făcut niciun punct în acest campionat, așa că nu cred că vom avea probleme. Trebuie să pregătim următoarele meciuri pentru că ne așteaptă o perioadă foarte grea. Partea bună este că jucătorii și-au schimbat atitudinea, iar dacă vor rămâne la fel de concentrați, cu siguranță vom mai scoate puncte”, a completat antrenorul Adi Chiruț.

Nouă jucători sunt la final de contract

Chiar dacă nu mai puțin de nouă jucători termină contractul cu CSU Suceava la sfârșitul actualului sezon, Adi Chiruț este convins că aceștia vor lupta până la capăt să salveze echipa de la retrogradare. “Sunt mulți jucători la final de contract, știu că le sună telefoanele, dar sunt sigur că vor da dovadă de caracter și vor rămâne concentrați pe ce au de făcut la Suceava. Aici au crescut, aici s-au format și sunt sigur că vor lupta până la capăt”, a precizat tehnicianul sucevean.

Alin Petrea este primul care și-a manifestat dorința să plece după opt ani petrecuți la CSU Suceava. “Ne dorim să păstrăm același lot. Am discutat cu toți cei aflați la final de contract, dar este greu să ne ridicăm la nivelul ofertelor pe care le-au primit de la alte echipe. Din sezonul viitor vor fi mai puțini stranieri în Ligă, românii sunt la mare căutare, iar piața este destul de restrânsă”, a subliniat Adi Chiruț.

Programul etapei a III-a din play-out:

CSU Suceava – Universitatea Cluj

CSM Făgăraș – Minaur Baia Mare

HC Buzău – CSM Bacău

La finalul turneului play-out, primele două clasate vor rămâne în Liga Zimbrilor, ocupantele locurilor 3 și 4 vor ajunge la baraj, iar ultimele două echipe vor retrograda în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …