Thursday , April 25 2024

CSU Suceava a rezistat doar o repriză la Călărași

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a cedat miercuri, pe terenul Dunării, cu scorul de 24-30, după ce la pauză conducea cu 13-12. Cu 7 goluri, Burlacu a fost cel mai bun marcator din tabăra universitarilor. Handbaliștii suceveni au rămas pe penultimul loc în clasament

CSU Suceava a rezistat doar o repriză pe terenul Dunării Călărași. Intrată cu un avantaj de un gol la pauză, echipa condusă de Adrian Chiruț a cedat în final, în fața gazdelor, cu scorul de 24-30, într-un meci disputat miercuri seară, în cadrul etapei a 18-a din Liga Zimbrilor.

Candidată la o medalie la finalul sezonului, formația călărășeană a condus pe tabela de marcaj până în minutul 18, când oaspeții au egalat la 8-8. Presați de situația alarmantă din clasament, acolo unde ocupă penultimul loc, universitarii au forțat pe finalul primei reprize și au intrat la pauză în avantaj, după golul de 13-12 înscris de Golubovic.

Echipa suceveană și-a pierdut eficiența dincolo de minutul 37, când Dunărea a marcat de patru ori consecutiv și s-a distanțat la 19-14. Chiar dacă s-au apropiat la trei goluri la jumătatea reprizei secunde, oaspeții n-au mai avut forța să întoarcă rezultatul, pierzând cu 24-30.

CSU Suceava: Erhan, Andrei, Duman – Burlacu (7 goluri), Golubovic (5 goluri), Petrea (3 goluri), Ciubotariu (2), Costea (2), Lakovic (2), Baican (2), Ionescu (1), Adomnicăi, Tîrzioru, Dragnea și Şoldă­nescu.

Rezultatele etapei a XVIII-a:

Dinamo București – Universitatea Cluj 50-38

Steaua București – HC Dobrogea Sud 24-25

Potaissa Turda – CSM Bacău 35-26

Dunărea Călărași – CSU Suceava 30-24

HC Buzău – CSM Făgăraș 24-25

Minaur Baia Mare – Politehnica Timișoara 23-27

CSM București – CSM Focșani (duminică)

Fără victorie de la startul returului, CSU Suceava va primi în runda viitoare vizita unei alte formații aflată în criză de rezultate, Minaur Baia Mare, într-un joc programat miercuri seară, în sala “Dumitru Bernicu”.

La finalul sezonului regulat, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menținere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …