Wednesday , April 24 2024

CSU Suceava a retrogradat după şapte ani petrecuţi în Liga Naţională

Handbal. CSU - retrogradare [800x600]

Handbaliştii suceveni au încheiat sezonul 2014/2015 pe ultimul loc în clasamentul play-out, singurul retrogradabil direct, după ce au pierdut aseară, în sala LPS, cu scorul de 20-30, în faţa celor de la  Poli Timişoara. La finalul meciului, Petru Ghervan şi-a prezentat demisia din funcţia de antrenor principal al echipei CSU Suceava

Handbalul sucevean a ajuns într-un final de istorie. După şapte ani petrecuţi în Liga Naţională, perioadă în care a cucerit şi o medalie de bronz, CSU Suceava a retrogradat. Soarta i-a fost pecetluită de Politehnica Timişoara, care s-a impus aseară, în sala LPS, în faţa echipei sucevene, cu scorul de 30-20, în penultima etapă din play-out.

Intr-un meci cu miză doar pentru universitari, cele două formaţii au mers umăr la umăr în primele zece minute de joc, la finalul cărora scorul era de 4-4. Cu un adversar fără forţă pe faza ofensivă, bănăţenii au rupt însă uşor echilibrul, iar până în minutul 19 s-au distanţat la o diferenţă de şapte goluri, după ce Timofte modifica tabela la 12-5. Finalul primei reprize l-a scos în evidenţă pe portarul Daskaloski, iar Politehnica intra la pauză cu un avantaj de 15-9.

Sucevenii au mărit puţin ritmul la ieşirea de la cabine, iar în primele nouă minute de la reluarea jocului, Târzioru reducea handicapul la patru lungimi, odată cu golul de 14-18. Mai mult, pe fondul unei superiorităţii numerice, gazdele s-au apropiat la doar trei goluri în mi-nutul 42, când Trifkovic puncta de pe extremă pentru scorul de 17-20. A urmat însă o serie de şapte goluri consecutive din partea timişorenilor, încheiată în minutul 53 de reuşita de 17-27 semnată de Halcă, iar ecartul de zece goluri avea să se păstreze până la final.

CSU – Politehnica Timişoara s-a terminat 20-30, iar formaţia suceveană ia drumul Diviziei A după şapte sezoane consecutive petrecute în Liga Naţională şi o finală de Cupa Challenge disputată.

CSU Suceava: Spiridon, Marocico – Târzioru (6 goluri), Davidovic (3 goluri), Trifkovic (3), Costea (2), Petrea (2), Tcaciuc (1), Aldica (1), Bursuc (1), Popovici (1). Antrenori: Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu.cl handbal [800x600]

La finalul meciului, Petru Ghervan şi-a anunţat demisia din postul de antrenor principal al echipei locale de handbal, anunţând că nu mai este dispus să mai continue pe banca tehnică în sezonul viitor.

In celălalt meci disputat ieri, Pandurii Târgu Jiu a trecut pe teren propriu, cu 28-26, de HC Vaslui şi şi-a asigurat un loc la baraj. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …