Thursday , March 28 2024

CSU Suceava a pierdut prima bătălie din play-out

Handbal. Suceava - Minaur [800x600]

Echipa suceveană a fost învinsă la o diferenţă de două goluri, scor 21-23, în meciul disputat aseară, pe teren propriu, în faţa celor de la Minaur Baia Mare, în prima fază din play-out-ul pentru menţinerea în Liga Naţională de handbal masculin. Cu 6 goluri, Adi Târzioru a fost cel mai bun marcator din tabăra “studenţilor” u cele două formaţii se vor întâlni din nou, sâmbătă, de la ora 11.00, la Baia Mare

CSU Suceava a pierdut prima bătălie din play-out-ul pentru menţinerea în Liga Naţională, echipa antrenată de Răzvan Bernicu fiind învinsă la o diferenţă de două goluri, scor 21-23, în meciul disputat aseară, pe teren propriu, în faţa formaţiei Minaur Baia Mare.
Handbaliştilor suceveni nu le-a ieşit nimic pe faza ofensivă în primele cinci minute de la fluierul de start, la finalul cărora tabela de marcaj din sala LPS indica scorul de 0-2. Fără vlagă la aruncările de la 9 metri, gazdele au pierdut şi mai mult contactul cu adversarii, băimarenii distanţându-se la scorul 7-3 la jumătatea primei reprize. Răzvan Bernicu a cerut time-out, dar nu a reuşit să-şi resusciteze elevii, oaspeţii majorând ecartul la şapte lungimi în minutul 24, când Sabou puncta pe contraatac pentru scorul de 12-5. Trei minute mai târziu, tabela de marcaj avea să consemneze şi cea mai mare dife-renţă de pe parcursul întâlnirii, după ce maramureşenii au dus scorul la 14-6. “Studenţii” au mai redus din pagube pe finalul reprizei, Minaur intrând la pauză cu un avantaj de şase goluri, scor 15-9.
Formaţia suceveană a revenit cu alt suflu ofensiv de la vestiare, iar în primele şase minute de la reluarea jocului a redus diferenţa la doar două reuşite, după ce Burlacu puncta cu un trasor de la zece metri pentru scorul de 13-15. Pe fondul unor decizii controversate ale brigăzii bucureştene de arbitrii Iliescu / Manea, gazdele şi-au pierdut însă repede elanul. Impinşi din spate de vântul din fluier, băimărenii au început din nou să se distanţeze pe tabela de marcaj. Mai întâi, au marcat pe contraatac pentru 19-14, iar până în minutul 47 au mărit din nou diferenţa la şapte lungimi, după ce Grasu puncta pentru scorul de 22-15. “Studenţii” nu s-au predat însă cu una cu două, astfel că, în minutul 53, Ciubotariu micşora ecartul la trei lungimi, după ce a înscris din unghi pentru scorul de 19-22. Extrema stângă a gazdelor avea să reaprindă pentru ultima oară spe-ranţele suporterilor suceveni în mi-nutul 58, când a redus diferenţa de pe tabelă de marcaj la 21-23. Acesta avea însă să fie şi scorul final al meciului, în condiţiile în care Panait şi acelaşi Ciubotariu au ratat ultimele atacuri ale gazdelor.
Echipa antrenată de Răzvan Bernicu a cedat prima bătălie cu Minaur şi este obligată acum să câştige meciul de sâmbătă de la Baia Mare. După ce au arătat însă în prima repriză a jocului de ieri, handbaliştii suceveni se pot gândi deja la faza secundă a turneului play-out.
CSU Suceava: Ilii, Spiridon – Târzioru (6 goluri), Burlacu (4 goluri), Ciubotariu (4 goluri), Bahan (2 goluri), Eros (2 goluri), Neniţă (1), Negruşeri (1), Petrea (1), I. Tcaciuc, Sandu, Dumitraş, Panait şi Roşu.
“Am făcut o primă repriză slabă. După pauză ne-am apropiat la două goluri, dar nu a fost suficient. Este greu când ai în faţa nişte jucători cu mare experienţă, precum Bodnar, Sabou sau Grasu. Sper ca această înfrângere la două goluri să nu-i demoralizeze pe băieţi în perspectiva jocului de la Baia Mare”, a declarat Răzvan Bernicu.
De partea cealaltă, antrenorul băimărenilor, Adi Popovici, consi-deră că elevii săi au dominat meciul de ieri de la un capăt la altul şi doar presiunea publicului sucevean i-a făcut să se piardă în unele momente de joc din repriza secundă. “Am dominat jocul de la capăt la altul. Au apărut probleme în jocul nostru doar atunci când spectatorii suceveni au pus presiune pe noi”, a spus tehnicianul Minaurului. Cel de-al doilea meci dintre Minaur şi CSU Suceava va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, în sala “Lascăr Pană” din Baia Mare, iar în cazul unui noi victorii a maramureşenilor cazul este inchis. Jocul de duminică nu va mai avea loc, Minaur urmând să joace în turneul pentru locurile 7-9, iar CSU Suceava în cel pentru locurile 10-12. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …