Thursday , March 28 2024

CSU Suceava a pierdut la o diferență de cinci goluri în fieful Stelei

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a cedat miercuri seară, în sala din Chiajna, în fața finalistei Cupei României, cu scorul de 23-28, într-un meci contând pentru etapa a XXII-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin 

CSU Suceava a suferit o nouă înfrângere în Liga Zimbrilor la handbal masculin, după ce a pierdut miercuri seară, în fieful Stelei București, cu 23-28, într-un meci din cadrul etapei a XXII-a a seznului regulat.

Proaspăt finalistă a Cupei României, formația bucureșteană a început în forță jocul desfășurat în sala din Chiajna, s-a distanțat repede pe tabela de marcaj, intrând la pauză cu un avantaj de patru goluri, scor 13-9. Pe parcursul reprizei secunde, gazdele s-au distanțat și la opt lungimi, universitarii reducând diferența în ultimele minute la 23-28.

CSU Suceava: Erhan, Andrei – Costea (6 goluri), Golubovic (3), Burlacu (3), Ciubotariu (3), Tîrzioru (2), Lakovic (2), Petrea (2), Olariu (1), Sandu (1), Adomnicăi, Dragnea, Ionescu, Soldănescu și Baican.

“Mă bucur că am văzut o altă atitudine la jucătorii noștri. Am văzut dăruire pe teren și o evoluție bună mai ales în apărare, în fața unei echipe care cred că va termina campionatul pe un loc fruntaș. N-au mai apărut accidentări și sper să scoatem cât mai multe puncte din ultimele trei meciuri din sezonul regulat”,, a spus antrenorul Adi Chiruț.

Rezultatele etapei a XXII-a:

HC Buzău – CSM București 23-24

Minaur Baia Mare – CSM Bacău 31-28

HC Dobrogea Sud – Universitatea Cluj 36-24

Dunărea Călărași – CSM Focșani 30-25

Steaua București – CSU Suceava 28-23

Politehnica Timișoara – CSM Făgăraș 26-21

Dinamo București – Potaissa Turda (aseară)

Universitarii au rămas la București pentru a pregăti mult mai importantul meci de la Făgăraș, programat mâine, de la ora 18.00.

La finalul sezonului regulat, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menținere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …