Thursday , March 28 2024

CSU Suceava a pierdut cu CSM București și va evolua în play-out-ul Ligii Naționale

Echipa suceveană a cedat ieri, pe terenul vicecampioanei en-titre, cu scorul de 20-29 (7-11), într-un meci din cadrul penultimei etape a sezonului regulat din Liga Națională la handbal masculin. Universitarii au ratat cinci aruncări de la 7 metri

Handbal. Suceava - Calarasi

CSU Suceava a pierdut orice șansă de calificare în play-off odată cu înfrângerea suferită ieri, scor 20-29, pe terenul celor de la CSM București, în ultimul meci al etapei a XXV-a din Liga Națională. După un început cu ratări de ambele părți, gruparea bucureșteană, vicecampioana en-titre, s-a distanțat la trei goluri în minutul 10, când Stamate marca pentru scorul de 4-1. Universitarii au echilibrat jocul, s-a apropiat la un singur gol la 6-5 și chiar au avut șansa să egaleze, dar brigada Gorina / Melencu a fluierat “pasiv”. Au urmat apoi 12 minute în care oaspeții n-au mai găsit drumul spre gol la poarta apărată de Iancu, iar bucureștenii au profitat, Negru ma­jorând diferența la cinci lungimi, scor 10-5, în minutul 24. Pauza avea să consemneze scorul de 11-7 în favoarea CSM-ului.

Trupa antrenată de Adi Chiruț a marcat prima în repriza secundă, dar s-a întrecut apoi în ratări, irosind nu mai puțin de cinci aruncări de la 7 metri pe parcursul meciului de ieri. In aceste condiții, gruparea din Capitală s-a distanțat până în minutul 45 la o diferență de nouă goluri pe tabelă: 19-10. Ecartul s-a păstrat până la final, iar CSM București – CSU Suceava s-a terminat 29-20, un rezultat prin care universitarii nu mai au nici șanse matematice la locul 8.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Drăghici – Tîr­zioru (4 goluri), Burlacu (2), Sipka (2), Polo­coșer (2), Puljizovic (2), Preda (1), Petrea (1), Mitrea (1), Ciubotariu (1), Olariu (1), Costea (1), Sol­dănescu (1), Alexa (1) și Baican. Antrenori: Adi Chiruț și Iulian Andrei

Rezultatele penultimei etape: Potaissa Turda – HC Dobrogea Sud 35-29 Steaua București – HC Vaslui 18-20 CSM Focșani – Dinamo București 26-27 CSM Făgăraș – HC Odorhei 22-36 CSM Satu Mare – Dunărea Călărași 25-26 CSM București – CSU Suceava 29-20 Poli Timișoara a stat în această rundă. In ultima etapă din sezonul regulat, CSU Suceava va primi vizita celor de la Politehnica Timișoara. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …