Saturday , April 20 2024

CSU Suceava a învins Timișoara și încheie sezonul regulat pe locul 9

Sâmbătă, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de handbal masculine, echipa antrenată de Adi Chiruț a câștigat pe teren propriu, cu scorul de 30-27, în fața Politehniciii Timișoara. Cu 7 goluri, pivotul Bogdan Baican a fost cel mai bun marcator din tabăra suceveană

 Handbal. Suceava - Timisoara

CSU Suceava a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale de handbal masculin pe locul 9. Sâmbătă, în ultima etapă din prima parte a campionatului, echi­pa antrenată de Adi Chiruț și Iulian Andrei a bifat a zecea victorie stagională, după ce s-a im­pus pe teren propriu, cu scorul de 30-27, în fața celor de la Poli Timișoara.

După un început echilibrat de meci, oaspeții s-au desprins pentru prima oară pe tabela de marcaj în minutul 12, când sârbul Marjanovic puncta pentru scorul de 4-6 și determina banca tehnică suceveană să ceară time-out. La reluarea jocului, muntenegreanul Milosevic a mărit diferența la trei goluri, 5-8, iar ecartul s-a păstrat până în minutul 27, când tabela indica 10-13. Universitarii au redus din handicap pe finalul re­prizei, iar la pauză s-a intrat cu 13-14.

Fenici a refăcut diferența în minutul 37, la scorul de 15-18, dar formația suceveană a replicat furibund, cu patru goluri în trei minute și a trecut în avantaj prin reușita lui Baican de 19-18. In următorul sfert de oră s-a mers umăr la umăr, trupa lui Adi Chi­ruț reușind să scape de emoții abia în ultimele cinci minute ale întâlnirii, când a marcat de patru ori și a încasat doar două goluri.

CSU Suceava – SCM Politehnica Timișoara s-a terminat 30-27, iar universitarii au un moral bun înainte de startul turneului play-out.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Drăghici – Baican (7 goluri), Sipka (5 goluri), Tîrzioru (5), Ciu­botariu (3), Costea (3), Soldă­nescu (2), Costea (2), Polocoșer (1), Olariu (1), Petrea (1), Bur­lacu, I. Tcaciuc, Mitrea și Alexa. An­trenori: Adrian Chiruț și Iulian Andrei.

“A fost un meci fără prea multă importanță în economia clasamentului, dar ne bucură această victorie. Ne oferă un moral bun și ne permite să ne pregătim în liniște pentru play-out. Sperăm să vină și banii în această mică pauză pe care o avem, pentru că suntem la limita răbdării”, a declarat pivotul Bogdan Soldănescu.

Rezultatele ultimei etape din sezonul regulat:

Dunărea Călărași – Potaissa Turda 27-27

Dinamo București – Steaua București 24-29

HC Dobrogea Sud – CSM București 23-24

HC Vaslui – CSM Satu Mare 26-23

CSU Suceava – Politehnica Timișoara 30-27

HC Odorhei – CSM Focșani 33-26

CSM Făgăraș a stat în ultima rundă.

CSU Suceava va sta în prima rundă din play-out, echi­pa antrenată de Adi Chiruț urmând să debu­­­teze în turneul pentru men­­­ț­i­­­­nerea în Liga Națională pe data de 13 apri­lie, cu un meci pe teren propriu în compania celor de la CSM Focșani. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …