Friday , March 29 2024

CSU Suceava a câștigat duelul universitar cu “U” Cluj

Trupa antrenată de Adi Chiruț s-a impus joi seară, pe terenul ultimei clasate în Liga Zimbrilor la handbal masculine, cu scorul de 31-26 (14-14), într-un meci din cadrul etapei a XI-a. Cu opt goluri, Adi Tîrzioru a fost cel mai bun marcator din tabăra suceveană

CSU Suceava a obținut prima vic­to­rie în deplasare în actualul se­zon al Ligii Zimbrilor la handbal mas­culin, după ce s-a impus joi seară, pe terenul Universității Cluj, cu scorul de 31-26, într-un meci contând pentru etapa a XI-a.

Trupa condusă de Adi Chiruț a început în forță partida din sala “Ho­­ria Demian”, iar după primele zece minute conducea la o diferență de cinci goluri, scor 7-2. Universitarii s-au întrecut însă în ratări pe finalul primei reprize, gazdele egalând sco­rul până la pauză la 14-14.

Formația suceveană a luat-o de la capăt în repriza secundă, reușind să tranșeze soarta celor trei puncte în primul sfert de oră de la reluarea jocului, când s-a distanțat la șapte goluri, odată cu reușita de 25-18 semnată de Adomnicăi. Gazdele au micșorat diferența abia în ultimele trei minute de joc și au închis tabela la scorul de 31-26.

CSU Suceava: Erhan, Duman – Tîrzioru (8 goluri), Ciubotariu (4 goluri), Costea (3), Oancea (3), Lakovic (3), M. Sandu (3), Burlacu (2), Adomnicăi (2), Lupu (1), Ionescu (1), Şoldănescu (1), Petrea, Baican și Siamatas.

“Cel mai important lucru este că ne-am îndeplinit obiectivul pentru acest meci și am luat toate punctele, în condițiile în care a evoluat toată lumea. E adevărat că a apărut o anumită relaxare de moment, fiindcă așa se întâmplă când joci împotriva unui adversar mai slab cotat. Am întâlnit o echipă a Clujului tânără, luptătoare, împotriva căreia nu e comod să joci, am avut și momente de joc de care nu sunt mulțumit și care nu ar trebui să mai apară. De acum, important e să fim cu toții bine, fiindcă următorul meci, cel de acasă, cu Bacăul, e foarte important. Din păcate, avem și o accidentare după această partidă, Lakovic ajungând la spital după ce a căzut și are probleme la un deget de la brațul de aruncare. Sper să nu fie fractură, deoarece era singurul stângaci de pe extrema dreaptă”, a declarat antre­norul Adrian Chiruț pentru siteul handbalmania.ro.

Rezultatele etapei a XI-a:

CSM Focșani – HC Dobrogea Sud 25-27

CSM Făgăraș – Steaua București 22-28

CSM Bacău – Politehnica Timișoara 23-26

Universitatea Cluj – CSU Suceava 26-31

Potaissa Turda – Dunărea Călărași 26-29

CSM București – Minaur Baia Mare (aseară)

Dinamo București – HC Buzău (astăzi)

În penultima etapă a turului, CSU Suceava va primi sâmbăta viitoare vizita nou-promovatei CSM Bacău.  (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …