Saturday , April 20 2024

CSU continuă seria neagră

Handbal. Suceava - CSM (1) [800x600]

Echipa suceveană a ajuns la patru înfrângeri consecutive în Liga Naţională de handbal masculin, după ce a cedat sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 25-26, în faţa Potaissei Turda, într-un meci contând pentru etapa a XX-a a sezonului regulat. Universitarii au condus pe tabela de marcaj până cu zece minute înainte de final u cu 7 goluri, Târzioru a fost cel mai bun marcator din tabăra CSU-ului 

CSU Suceava a suferit a patra înfrângere consecutivă în Liga Naţională de handbal masculin, după ce a cedat sâmbătă, pe teren propriu, la o diferenţă de un singur gol, scor 25-26, în faţa Potaissei Turda, într-un meci contând pentru etapa a XX-a a sezonului regulat.

Cu un arbitraj potrivnic din partea bucureştenilor Alexandru Blaş şi Marius Ghiorghişor, trupa antrenată de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu a condus o singură dată în prima repriză a întâlnirii de sâmbătă, în minutul 6, când Burlacu modifica tabela la scorul de 3-2. Aflaţi încă în luptă pentru a prinde ultimul loc de play-off, ardelenii au preluat conducerea la scorul de 4-3, dar s-au văzut egalaţi la jumătatea reprizei întâi când sârbul Gavrilovic puncta pentru 7-7. In următoarele minute, “studenţii” n-au mai găsit însă drumul spre poarta apărată de Varo, în vreme ce oaspeţii au înscris de patru ori la rând în patru minute, Lazăr ducând scorul la 7-11 în minutul 19.  Pe finalul reprizei, gazdele au marcat de două ori consecutiv prin Preda şi Târzioru, Potaissa intrând la pauză cu un avantaj de 15-13.

Formaţia suceveană a început ca din puşcă repriza secundă, a marcat de patru ori la rând în primele cinci minute de la reluarea jocului şi a răsturnat scorul la 17-15. Pe fondul reuşitelor semnate de Târzioru şi Davidovic, care au marcat împreună 13 goluri în întâlnirea de sâmbătă, gazdelor au rămas la conducere până în minutul 50, când tabela de marcaj din sala LPS indica scorul de 23-22. Echilibrul s-a rupt însă la intrarea în ultimele zece minute de joc. Turda a fost mai precisă la finalizare şi a înscris de patru ori fără primească gol, ex-universitarul Dediu ducând scorul la 23-26. Gazdele au limitat diferenţa la un singur gol în ultimul minut, când Târzioru a bifat o “dublă” şi a închis tabela de marcaj la 25-26 în favoarea Potaissei.

CSU Suceava: Marocico, Spiridon – Târzioru (7 goluri), Davidovic (6), Burlacu (4), Gavrilovic (4), Preda (2), Petrea (1), Costea (1), Eros, Tcaciuc, Popovici, Aldica, Trifkovic şi Sandu.

Potaissa Turda: Coman, Varo, Szopka – Dediu (6 goluri), Cântec (5), Marian (3), Savic (3), Alisie (2), Adomnicăi (2), Urban (2), Thalmaier (1), Câmpan (1), Lazăr (1), Rogoz, Stef şi Pavel.

La final preşedintele Potaissei, Florin Saseac, a pus victoria echipei sale pe seama numărului mare de greşeli făcute de adversar. “În momentele cheie, au făcut mai multe greşeli, pe care le făceam de obicei noi cu alţi adversari. Sunt de felicitat atât Petru Ghervan, cât şi Răzvan Bernicu, pentru munca fantastică pe care o fac. Alţii de mult ar fi fugit. Vor rămâne un punct de reper ca şi calitate a muncii”, a declarat oficialul echipei din Turda la finalul meciului de la Suceava.

Rezultatele etapei a XX-a:

CSU Suceava – Potaissa Turda 25-26

Dinamo Bucureşti – Minaur Baia Mare 26-26

Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu 26-20

Stiinţa Bacău – HC Odorhei 20-23

CSM Bucureşti – HC Vaslui 30-29

HCM Constanţa – Steaua Bucureşti (miercuri)

Dunărea Călăraşi a stat în această rundă.

 

In runda următoare, CSU Suceava are un meci de şase puncte pe terenul celor de la HC Vaslui, una dintre cele două formaţii pe care universitarii au reuşit să o învingă în turul campionatului. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …