CSM Suceava a reușit o victorie de răsunet în fața Rapidului

11/02/19 ora:2:09am

Echipa antrenată de Tudor Orășanu s-a impus sâmbătă, în sala Unirea, în fața giuleștenilor, cu scorul de 3-2, într-un meci din penultima etapă a sezonului regulat al Diviziei A2 la volei masculin 

CSM Suceava a obținut a patra și cea mai răsunătoare victorie de la startul actualului sezon al Diviziei A2 la volei masculin, după ce s-a impus sâmbătă, în sala Unirea, în fața celor de la CS Rapid București, cu scorul de 3-2, într-o partidă care a contat pentru penultima etapă.

Trupa condusă de Tudor Orășanu a început fără trac întâlnirea, a întors scorul de la 9-10 la 18-11 și și-a adjudecat primul set cu 25-17. Pe fondul câtova blocaje reușite, formația suceveană a condus în actul secund cu 10-6, dar a cedat setul la limită, cu scorul de 23-25. Cu un mare plus de experiență, giuleștenii au preluat conducerea odată cu setul trei, câștigat de oaspeții fără emoții, cu scorul de 25-17. Rață și compania nu au renunțat însă la luptă, reușind să trimită meciul în tie-break după ce și-au adjudecat setul patru cu 25-15. Încurajați de puținii spectatori aflați în tribune, voleibaliștii suceveni s-au impus în setul decisiv, cu scorul de 15-13, după cea de-a treia minge de meci.

CSM Suceava a mizat în meciul cu Rapid pe următorii jucători: Marius Gontariu, Alexandru Rață, Vlad Buhu, Ştefan Verciuc, Tudor Ştreangă, Eduard Cazacu, Marius Bortă, Alexandru Roman, Gabriel Albu, Lucian Huțuleac și Andrei Sasu. Antrenor: Tudor Orășanu.

Cu cele două puncte câștigate în meciul de sâmbătă, formația suceveană și-a asigurat și din punct de vedere ­mate­matic locul 4 la finalul sezonului regulat.

Rezultatele penultimei etape:

Ştiința București – Ştiința Bacău 3-0

CSM Suceava – Rapid București 3-2

Gloria Buzău – CSM Râmnicu Sărat 3-0

În ultima rundă, CSM Suceava va evolua pe terenul codașei CSM Râmnicu Sărat. (Dănuț CHIDOVEȚ)