Thursday , April 25 2024

Ceahlaul a castigat amicalul de pe Areni

N echipa nem]ean\ s-au impus `n fa]a celor de la Rapid Suceava, cu scorul de 2-0, gra]ie golurilor marcate de Constantinescu (‘36) [i Ene (‘55) n portarul Andrei Rohe]ki a fost eliminat de pe teren `n minutul 29 al jocului, `n urma unui fault din postura de ultim ap\r\tor

Ceahl\ul Piatra Neam] s-a impus, cu scorul de 2-0, `n meciul amical disputat ieri, pe stadionul Areni, `n fa]a echipei locale Rapid Suceava. Desf\[urat\ pe un teren `nghe]at, partida a debutat cu trupa preg\tit\ de Marin Barbu la c=rma jocului, nem]enii bif=nd dou\ ocazii mari de a `nscrie `n primele 20 de minute ale jocului, c=nd fie lipsa de concentare la finalizare, fie goalkeeperul Pascal s-au opus deschiderii scorului.
“Ceferi[tii” au scos capul de la cutie abia la jum\tate de or\ de la startul meciului, c=nd portarul oaspe]ilor, suceveanul Andrei Rohe]ki a fost eliminat de pe teren `n urma unei ie[iri imprudente asupra lui Liutek, scapat pe un culoar favorabil spre buturile nem]ene. ~n ciuda deciziei centralului Ionu] Ignat, av=nd `n vedere caracterul amical al jocului, Ceahl\ul a continuat meciul `n efectiv complet, locul l\sat de Rohe]ki `n poarta oaspe]ilor fiind luat de c\tre danezul Villadsen.
Dominarea grup\rii de sub Pietricica avea s\ se concretizeze `n minutul 36, c=nd nem]enii au trimis o centrare de pe banda dreapt\, Constantinescu s-a `n\l]at dintr-un buchet de juc\tori [i a deschis scorul cu o lovitur\ de cap plasat\ la col]ul lung. P=n\ la pauz\, oaspe]ii au mai trecut `n dou\ r=nduri pe l=ng\ majorarea scorului prin acela[i Constantinescu, v=rful nem]ean trimi]=nd `ns\ de fiecare dat\ pe l=ng\ ]int\.
Repriza secund\ a reg\sit pe teren dou\ echipe complet schimbate. Chiar [i `n aceste condi]ii, echipa lui Magiun a reu[it s\-[i dubleze avantajul `n minutul 55, c=nd nou-intratul portar al rapidi[tilor, Hofbauer a respins o minge `n fa]a, iar Ene, aflat pe faz\, a punctat pentru 2-0 cu un [ut anemic din centrul careului.
Ultimele [anse de gol ale meciului au apar]inut `ns\ trupei preg\tite de Ioan Radu. Astfel, `n minutul 69, Sava l-a testat pe Vidalsen cu un [ut puternic de la 20 de metri, pentru ca pe final Zaremba s\ trimit\ peste poarta dintr-o lovitura liber\ de pe partea st=ng\.
Scor final 0-2 [i forma]ia sucevean\ bifeaz\ a treia `nfr=ngere consecutiv\ f\r\ gol marcat `n mandatul lui Ioan Radu.
Rapid Suceava: Pascal – Ghiviziu, Breniuc, Dumitriu, Sp\tar – Fl. Pl\mad\ – Golofca, Corban, I. Pl\mad\, P\[c\nu] – Liutek. Antrenor: Ioan Radu. Au mai jucat: Zaremba, Hofbauer, Sava, Sfarnaciuc, Olariu, Vi]el, Rebenciuc, Barbir [i Ciornea, ultimul fiind un funda[ st=nga sosit de la Luceaf\rul Mihai Eminescu [i care a debutat ieri `n tricoul “alb-vi[iniilor”.
Ceahl\ul Piatra Neam]: Rohe]ki – Dumitra[, Forminte, Vi]elaru, Barna – B\descu, Ceobotaru, Achim, Vidrariu,- Gafi]a, Constantinescu. Antrenor: Marin Barbu. Au mai intrat: Villadsen, Nohai, Ichim, Gorea, N’dyae, Sofronie, Onciu, Miron, Diogo [i Ene.

N Marin Barbu consider\ c\ este nevoie de mult\ r\bdare cu noua echip\ a Rapidului

La finalul jocului, antrenorul Marin Barbu s-a declarat mul]umit de testul efectuat `n compania celor de la Rapid Suceava, preciz=nd c\ nu l-a interesat `n mod special rezultatul de ieri.
“Nu este important ca am c=[tigat, ci c\ ne-am f\cut antrenamentul. Suntem cam dezam\gi]i de starea terenului pentru c\ ne-a `ncurcat at=t pe noi, c=t [i pe gazde. A fost un antrenament bun, jucatorii ambelor echipe au fost dispu[i la efort [i, una peste alta, suntem mul]umi]i de jocul de verificare de la Suceava”, a spus “Magiun”, men]ion=nd c\ suporterii de pe Areni trebuie s\ aib\ ceva r\bdare p=n\ ca proiectul Rapid Suceava s\ prinda contur. “O echip\ de fotbal nu se construie[te a[a u[or, trebuie r\bdare. Eu zic c\ se poate face o echip\ de fotbal bun\ la Suceava, dar printre ace[ti tineri, trebuie implementa]i [i c\]iva juc\tori cu o oarecare experien]\ competi]ional\”.

R Ioan Radu: “Rezultatul nu are importan]\”

De partea cealalt\, tehnicianul Ioan Radu a declarat c\ rezultatul `nregistrat `n compania Ceahl\ului nu are importan]\, ]inta acestor amicale fiind aceeia de contura un lot de juc\tori cu care rapidi[tii s\ urce `n clasamentul Ligii a III-a, odat\ cu startul returului.
“Aceste jocuri cu Ceahl\ul ne-au edificat asupra c=torva juc\tori pe care i-am avut `n probe. ~n orice caz, rezultatul nu are importan]\. Diferen]\ de valoare s-a v\zut [i ast\zi (n.r. ieri) mai ales pe un asemenea teren `nghe]at, unde calit\]ile tehnice sunt primordiale `n st\p=nirea balonului. Personal, dup\ cele dou\ jocuri cu Ceahl\ul, cred c\ din grupul pe care `l avem aici putem s\ facem o echip\ de Liga a III-a, cu care s\ urc\m `n clasament pe parcursul returului de campionat”, a spus Ioan Radu, care a men]ionat ca `[i dore[te ca elevii s\i s\ efectueze pe parcursul s\pt\m=nii viitoare un stagiu centralizat de preg\tire la P\ltinoasa, conducerea clubului fiind `n c\utarea unor fonduri pentru `ndeplinirea acestui diziderat.
P=n\ atunci, rapidi[tii vor evolua m=ine `n compania colegei de serie Aerostar Bac\u, `ntr-un joc amical ce se va desf\[ura cel mai probabil pe stadionul din Gura Humorului. (D\nu] CHIDOVE}, Foto: Alex DR|GAN).

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …