Thursday , April 25 2024

Cătălin Golofca, bătut de propriul antrenor în timpul meciului cu Astra

Mijlocașul sucevean al celor de la FC Botoșani s-a ales cu buza spartă după ce a fost lovit de Leo Grozav în timpul meciului de luni seară. “Ori plec eu, ori pleacă el. Stau până-n vară și vedem ce va fi”, a spus fostul fotbalist de pe Areni  

 Golofca

Conflictul de la Botoșani, dintre antrenorul Leo Grozavu și mijlocașul sucevean Cătălin Golofca e în fața unui nou capitol. Lovit de tehnician pe bancă în timpul meciului de luni seară, fotbalistul s-a ales cu buza superioară spartă și a lansat un ultimatum conducerii clubului moldav: “Ori plec eu, ori pleacă el”.

Imaginile cu lovitura aplicată de Grozavu elevului său sunt grăitoare, chiar dacă tehnicianul a negat, după meci, că l-ar fi atins serios. Ieri, însă, Golofca (26 de ani) a dezvăluit în presa locală urmările loviturii antrenorului, după ce și patronul Valeriu Iftime a pus la zid comportamentul acestuia, catalogând gestul drept unul “primitiv”.

Fotbalistul cere ca antrenorul să fie pedepsit, așa cum și el a plătit de fiecare dată pentru abaterile disciplinare. Mai mult, spune că nu mai poate lucra cu antrenorul, pentru că nu-l mai poate respecta și i-a transmis conducerii că unul dintre ei trebuie să plece.

“Imaginile vorbesc de la sine. Mă duc astăzi (n.r. ieri) să vorbesc cu conducătorii. Se vede că m-a lovit. M-a lovit pentru că mi-am dat jos tricoul de pe mine. El a spus că am aruncat tricoul, dar se vede și pe imagini că tricoul era pur și simplu în fața mea. După ce m-a făcut varză tot meciul, m-a înjurat, am dat tricoul jos de supărare”, a spus Cătălin Golofca, potrivit Gazetei Sporturilor.

“Poate am jucat și eu slab, poate am avut o zi proastă. Eu am dat cu cotul la Iași și am plătit, am stat pe bară 4 etape. Acum să plătească și el. Cu el nu mai vreau să lucrez. Cum aș putea să mai lucrez cu el? Cum pot să-l mai respect vreodată, după ce a dat în mine? Cum pot să-i mai ascult indicațiile acum?”, a mai spus jucătorul sucevean.

“E prima dată când a făcut așa, nu știu ce l-a apucat. Dacă mă așteptam să fiu lovit mă apăram și eu. Imaginile vorbesc, eu nu mai am ce spune. Ori plec eu, ori pleacă el. Stau până-n vară și vedem ce va fi”, a mai precizat Golofca.

Cu toate că a negat că l-a lovit pe jucător, palma dată de Leo Grozavu a lăsat urme.

Iftime: “Gestul lui Grozavu ține de privitimism“

Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, a rămas perplex când a văzut reacția pe care a avut-o Leo Grozavu la adresa lui Golofca și a spus că va lua măsuri dure.

Iftime, care este plecat din țară, undeva prin Asia, cu afaceri, a spus că un astfel de gest, precum al lui Grozavu a pus o pată neagră pe imaginea clubului din Botoșani.

”Grozavul Leo… Eu sunt plecat din țară, dar e foarte, foarte greu de gestionat această situație. Si aici sunt două teorii. Una, pe termen scurt, trebuie să găsim, dacă mai există, o platformă de negociere între Leo și lot, în sensul ca el să-și pună paie-n cap, habar n-am, ca acești copii să-l înțeleagă, să-l asculte și să muncească duminică pentru a câștiga meciul și a reintra cât de cât în normalitate, și una pe termen lung, pentru că un asemenea gest, un pic primitiv, este prea mult pentru un club ca al nostru. Este o lovitură grea, pentru că tot ce am construit poate fi dat peste cap de un asemenea gest, te poate duce la 0. Are o pro­blemă când nu se poate controla în situații de stres și transmite și echipei această stare de nervozitate, de agresivitate”, a spus Iftime la Digi Sport.

Omul de afaceri nu-i găsește nicio scuză antrenorului, în vârstă de 49 de ani, și spune că gestul nu poate fi explicat: ”Dacă intrăm într-o zonă a logicului, ne pierdem. oricare ar fi miza, gestul nu poate fi explicat. Aici este brutal, primitivism, ne duce în zona oamenilor care nu mai au norme. A bate, a înjura nu mai are legătură cu civilizația și cu lumea în care trăim. Poate el ca om a pățit ceva, i s-a stins un bec. Problema este că eu am nevoie de Leo, am nevoie de echipa asta ca să câștig duminică și nu pot decât să caut o platformă în care Leo și echipa să se înțeleagă pentru duminică. Apoi, vom vedea pe teremen lung.Faptul că-l plesniți pe toate posturile, pe toate canalele, e suficient de mult decât să-i mai iei lui Leo banii și casa”.

Iftime a lăsat de înțeles că șansele ca Leo Grozavu să mai fie antrenorul botoșănenilor pe termen lung sunt destul de mici.

”E un moment în care Leo n-a avut toate frânele trase. Botoșani merita o cu totul altă ieșire din meciul cu Astra. Nu trebuie să-i legi mâna. E clar că trebuie scos din zona asta. Golofca nici nu trebuia schimbat. este un gest de a-l face de râs. Si chiar dacă a aruncat tricoul, asta n-are nicio legătură cu pumnii și cu palmale.Lucrurile trebuie căutate la rădăcină și găsite soluțiile cele mai bune”, a mai spus Iftime la Digi Sport.

Cătălin Golofca s-a transferat de la Rapid CFR Suceava la FC Botoșani la începutul acestui sezon. (digisport.ro)

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …