Thursday , April 25 2024

Calcule de calificare: Ce sanse are Romania sa ajunga in optimi la EURO 2016

romania

Victoria Frantei in fata Albaniei diminueaza sansele Romaniei pentru calificarea in optimile de finala de la EURO 2016.

Conform formatului competitiei, primele doua clasate din fiecare grupa se califica automat in optimi, in timp ce in cazul echipelor de pe locul trei se va face un clasament separat. Aici vor fi incluse toate ocupantele locurilor trei din cele sase grupe, iar primele 4 (cu punctaj mai mare) vor merge si ele in optimi.

In momentul de fata, clasamentul din Grupa A arata astfel: 1. Franta – 6p (golaveraj 4-1), 2. Elvetia 4p (2-1), 3. Romania (2-3) – 1p, 4. Albania 0p. (0-3)

In ultima etapa se vor disputa meciurile Romania – Albania si Elvetia – Franta.

Avand in vedere victoria Frantei cu Albania, sansele au scazut considerabil. Asta intrucat un rezultat de egalitate in meciul Franta – Elvetia avantajeaza ambele echipe, care se vor califica la brat in optimile de finala.

Pentru a fi siguri de calificare de pe locul 2, Franta trebuie sa invinga Elvetia, iar noi trebuie sa invingem Albania, preferabil la o diferenta de doua goluri, intrucat golaverajul este principalul criteriu de departajare la egalitate de puncte intre doua echipe.

Daca noi am invinge doar cu 1-0, iar Elvetia ar pierde cu 1-2, vom avea acelasi golaveraj si se poate ajunge chiar la departajare in urma clasamentului fair-play, in baza cartonaselor primite.

Privind situatia de fata, cel mai realist scenariu ar fi o calificare de pe locul trei. O victorie cu Albania, indiferent de scor, ne asigura in proportie de 80-90% calificarea in optimi de pe locul trei.

Vom sta insa la mana rezultatelor si ne vom ruga ca macar doua echipe de pe locul 3 din celelalte grupe sa obtina mai putine puncte decat noi. E bine totusi ca am marcat in fiecare meci si avem un golaveraj bun, intrucat si acesta este un factor important in caz de egalitate de puncte cu celelalte echipe de pe locul 3.

In plus, o calificare de pe locul trei ne-ar aduce ca adversara in optimi o castigatoare de grupa.

ziare.com

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …