Bucovina Rădăuți s-a impus fără probleme în primul amical al iernii

11/02/19 ora:1:07am

Echipa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan a câștigat meciul susținut vineri, pe terenul celor de la LPS Suceava, cu scorul de 5-1, prin golurile marcate de Dănilă (2), Bosînceanu, Ionesi, plus un autogol al gazdelor 

Bucovina Rădăuți s-a impus vineri, pe terenul celor la LPS Suceava, cu scorul de 5-1, în primul meci amical susținut de echipa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan în pauza competițională din această iarnă.

Venită pe sinteticul de la Suceava direct din cantonamentul de la Sucevița, formația rădăuțeană s-a văzut condusă încă din minutul 8, prin golul semnat de Plăcintă, care a speculat o neînțelegere în defensiva adversă. Oaspeții au pus însă repede stăpânire pe joc, reușind să marcheze de trei ori într-un interval de 20 minute. Dănilă a egalat cu o lovitură de cap, după un corner, iar apoi și-a trecut în cont dubla după ce l-a ridiculizat pe portarul gazdelor. Scorul pauzei, 3-1, a fost stabilit de R. Bosînceanu, după o pasă peste apărarea LPS-ului.

Dorin Goian a schimbat liniile la pauză, iar Ionesi a marcat golul patru al rădăuțenilor la jumătatea reprizei secunde, după ce a finalizat din voleu o centrare de pe partea dreaptă. Scorul final, 5-1 în favoarea Bucovinei, a fost stabilit în urma unui autogol venit după un corner.

Bucovina Rădăuți (prima repriză): Puianu – Alecsandru, Antonesei, ­Chi­rilescu, Coajă – Dănilă – Coroamă, Bu­ziuc, Bosînceanu, Păiuș – Stoian.

Bucovina Rădăuți (repriza secundă): Zvoronciuc – Bălan, Vitu, Antonesei, Ciobanu – Stănescu – Cerlincă, ­Bu­ziuc, Ungurianu, Stoian – Ionesi.

Vitu și compania au primit câteva zile libere, următorul meci de verificare fiind programat miercuri, la Piatra Neamț, în compania divizionarei secunde Aerostar Bacău. Până la reluarea campio­natului, gruparea rădăuțeană și va testa forțele cu Ceahlăul Piatra Neamț (16 februarie), Şomuz Fălticeni (20 februarie), FC Botoșani II (23 februarie) și cu divizionarea a patra Unirea Curtești (2 martie).

Aflată pe podium în clasamentul seriei întâi a Ligii a III-a, Bucovina Rădăuți va disputa primul meci oficial din acest an pe 9 martie, când pe stadionul Municipal va poposi KSE Târgu Secuiesc. (Dănuț CHIDOVEȚ)