Friday , April 19 2024

Bucovina Rădăuți a urcat pe podium în Liga a III-a

Echipa antrenată de Dorin Goian a ajuns pe locul 3 în clasamentului seriei întâi, după ce s-a impus sâmbătă, pe terenul botoșănenilor de la Sănătatea Darabani, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Andrei Cerlincă, în minutul 47  

Bucovina Rădăuți a urcat pe podiumul clasamentului în se­ria întâi a Ligii a III-a, după ce s-a impus sâmbătă, pe terenul celor de la Sănătatea Darabani, cu scorul de 1-0, într-un meci ce a contat pentru etapa a VIII-a a sezonului.

Trupa antrenată de Do­rin Goian, Daniel Bălan și ­Ma­rius Lup s-a instalat în jumă­tatea botoșăneană  de teren încă din primele minute, dar nu a putut să-l învingă pe portarul advers la ocaziile avute de Cerlincă, Stoian și Vitu. Pe fondul unei posesii prelungite a echi­pei sucevene, des­chiderea scorului a ve­nit în minutul 47, când Sto­ian a șutat puternic în transversală, mingea a revenit la Cerlincă, care l-a învins cu rafinament pe goalkeeperul gaz­delor. Avea să fie unicul gol al unei partide în care oaspeții au mai avut două șanse de a marca pe final, prin Cerlincă și Vitu.

Bucovina a început în ur­mă­­toarea formula: Puianu – Alecsandru, Vitu, Vișinar, Antonesei, Stănescu, Coroamă, Cerlincă, Ciobanu, Ungurianu, Stoian. Pe parcurs au mai intrat pe teren: Bosânceanu, C. Buziuc, Dănilă și Busuioc.

“Nu ne-a fost ușor la Darabani pentru că știm cu toții starea terenului de acolo. Când joci pe un teren prost, chiar dacă ești favorită, valorile se echilibrează. Mă bucur că băieții s-au adaptat la condițiile de joc și am bifat o nouă victorie în campionat. Cred că suntem pe un drum bun, dar nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche. Trebuie să obținem maximum din fiecare meci”, a spus Dorin Goian.

Rezultatele etapei a VIII-a:

CSM Râmnicu Sărat – KSE Târgu Secuiesc 2-0

CSM Pașcani – FC Botoșani II 0-3

Metalul Buzău – CSM Roman 1-0

Sporting Liești – Foresta Suceava 0-0

Ştiința Miroslava – Şomuz Fălticeni 2-1

Sănătatea Darabani – Bucovina Rădăuți 0-1

Ceahlăul Piatra Neamț – Gloria Buzău 0-1

Oțelul Galați – CSM Focșani 2-1

În runda viitoare, Bucovina Rădăuți va primi sâmbătă, cu începere de la ora 15.00, pe stadionul Municipal, replica nou-promovatei Ceahlăul Piatra Neamț. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …