Tuesday , April 16 2024

Bucovina Rădăuți a câștigat pe final de meci la Fălticeni

Echipa condusă de Dorin Goian și Daniel Bălan s-a impus în derbyul sucevean dis­pu­tat sâmbătă, pe stadionul Tineretului, cu scorul de 1-0. Ionesi a marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 87, după ce rădă­uțenii ratase un penalty în prima repriză  

Bucovina Rădăuți a ieșit învingătoare din cel de-al doilea derby sucevean programat în actuala ediție de campionat a Ligii a III-a. Formația condusă de Dorin Goian și Daniel Bălan s-a impus sâmbătă, pe stadionul “Tineretului”, în fața gazdelor de la ACS Şomuz Fălticeni, cu scorul de 1-0.

Echipa fălticeneană s-a adaptat mai repede la suprafața de joc presărată cu zăpadă, și-a presat adversarul în primele zece minute, dar Julei și Kuruc nu au reușit să-l învingă pe Puianu. Din poarta cealaltă, Cătălin Pascal a răspuns, blocând mingea la o lovitură liberă a lui Cerlincă.

Cu o posesie mult mai bună, gruparea rădăuțeană putea deschide scorul în ­mi­nu­tul 33, dar Cerlincă a executat mult peste poartă un penalty acordat pentru un presupus henț comis de Baltariu în interiorul suprafeței de pedeaspsă. În jumătatea opusă, Nechitoaia și-a încercat tirul de la distanță, dar Puianu a fost la post și a reținut în doi timpi, astfel că tabela a rămas înghețată la 0-0 până la pauză.

Repriza secundă l-a scos în evidență pe Cătălin Pascal, care s-a opus golului în patru rânduri la ocaziile clare avute de Coroamă, Alecsandru, Ionesi și Ungurianu. Portarul gazdelor avea să fie în cele din urmă învins în minutul 87, când nou-intratul Busuioc a centrat de pe partea stângă, iar Ionesi a marcat cu capul din șase metri.

Şomuz Fălticeni: C. Pascal – Neagoe, Kuruc, Dohotariu, Baltariu – Arăpașu, Nechitoaia, Mircescu, Melinte – Julei, Padovei. Antrenori: Dan Dăscălescu și Iulian Darabă. A mai intrat: Scutariu.

Bucovina Rădăuți: Puianu – Alecsandru, Vișinari, Vitu, Antonesei, Ungurianu, Stănescu, Cerlincă, Bosînceanu, Coroa­mă, Ionesi. Antrenori: Dorin Goian și Daniel Bălan. Au mai intrat: Stoian, R. Ciobanu, Busuioc și C. Buziuc.

Rezultatele etapei a XIII-a:

FC Botoșani II – CSM Râmnicu Sărat 0-0

Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț 1-0

Şomuz Fălticeni – Bucovina Rădăuți 0-1

CSM Focșani – Gloria Buzău 2-3

KSE Târgu Secuiesc – CSM Pașcani 2-2

Metalul Buzău – Ştiința Miroslava 0-1

Sporting Liești – Oțelul Galați 0-1

Sănătatea Darabani a stat în această rundă.

În etapa viitoare, Şomuz Fălticeni se va deplasa la Dorohoi, pentru meciul cu FC Botoșani II, iar Bucovina Rădăuți primi vizita celor de la CSM Focșani. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Cristian PLOSCEAC)

Vezi si

Rugbyștii de la LPS Suceava s-au calificat în finala Campionatului Național U20

În semifinale, jucătorii pregătiți de Codrin Prorociuc și Mihai Coca au învins la ultima fază, …