Thursday , April 18 2024

Bucovina Rădăuți a bifat prima victorie în amicale: 5-1 cu LPS Suceava

Echipa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan a punctat în meciul susținut ieri, pe terenul sintetic din cadrul Liceului Sportiv, prin Dănillă (două goluri), Bosînceanu, Ionesi, plus un autogol al gazdelor

Bucovina Rădăuți s-a impus ieri, pe terenul celor la LPS Suceava, cu scorul de 5-1, în primul meci amical susținut de echipa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan în pauza competițională din această iarnă.

Venită pe sinteticul de la Suceava direct din cantonamentul de la Sucevița, formația rădăuțeană s-a văzut condusă încă din minutul 8, prin golul semnat de Plăcintă, care a speculat o neînțelegere în defensiva adversă. Oaspeții au pus însă repede stăpânire pe joc, reușind să marcheze de trei ori într-un interval de 11 minute. Dănilă a egalat cu o lovitură de cap, după un corner, iar apoi și-a trecut în cont dubla după ce l-a ridiculizat pe portarul gazdelor. Scorul pauzei, 3-1, a fost stabilit de R. Bosînceanu, după o pasă peste apărarea LPS-ului.

Dorin Goian a schimbat liniile la pauză, iar Ionesi a marcat golul patru al rădăuțenilor la jumătatea reprizei secunde, după ce a finalizat din voleu o centrare de pe partea dreaptă. Scorul final, 5-1 în favoarea Bucovinei, a fost stabilit în urma unui autogol venit după un corner.

Bucovina Rădăuți (prima repriză): Puianu – Alecsandru, Antonesei, Chirilescu, Coajă – Dănilă – Coroamă, Buziuc, Bosînceanu, Păiuș – Stoian.

Bucovina Rădăuți (repriza secundă): Zvoronciuc – Bălan, Vitu, Antonesei, Ciobanu – Stănescu – Cerlincă, Buziuc, Ungurianu, Stoian – Ionesi.

Vitu și compania vor primi două zile libere, următorul meci de verificare fiind programat miercuri, la Piatra Neamț, în compania divizionarei secunde Aerostar Bacău. Până la reluarea campionatului, gruparea rădăuțeană mai are programate alte patru amicale cu Ceahlăul Piatra Neamț (16 februarie), Somuz Fălticeni (20 februarie), FC Botoșani II (23 februarie) și cu divizionarea a patra Unirea Curtești (2 martie).

Aflată pe podium în clasamentul seriei întâi a Ligii a III-a, Bucovina Rădăuți va disputa primul meci oficial din acest an pe 9 martie, când pe stadionul Municipal va poposi KSE Târgu Secuiesc. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …