Thursday , March 28 2024

Bianca Andreescu s-a calificat in finala la Indian Wells, dupa o victorie la Elina Svitolina

Bianca Andreescu scrie istorie la Indian Wells, ea reusind sa se califice in finala feminina a turneului american dupa o victorie de poveste cu Elina Svitolina.

Sportiva canadiana ce are parinti romani s-a impus in fata numarului 6 WTA cu scorul de 6-3, 2-6, 6-4 si a obtinut cel mai bun rezultat din intreaga cariera.

Primul set a inceput cu doua breakuri ale Svitolinei, care s-a distantat la 3-0 in fata unei Andreescu ce parea sufocata de importanta meciului.

Cu toate acestea, pustoaica in varsta de numai 18 ani a reusit sa revina fantastic, a castigat sase game-uri la rand si si-a adjudecat primul set cu 6-3.

Setul al doilea a fost la discretia jucatoarei din Ucraina, care a profitat de aceasta data de greselile Biancai si a impins semifinala in “decisiv”.

Andreescu nu a renuntat, si-a regasit ritmul si a reusit o performanta uimitoare. A reusit sa salveze noua dinte cele zece mingi de break pe care le-a avut Svitolina, a concretizat la randul ei doua dintre cele trei sanse de break pe care le-a avut si s-a impus cu 6-4.

Bianca Andreescu a obtinut a doua victorie in fata unei jucatoare din Top 10 WTA si a devenit prima sportiva ce intra pe tablou la Indian Wells cu un wild card ce ajunge pana in marea finala.

In ultimul act al intrecerii WTA ea o va infrunta pe Angie Kerber, nemtoaica trecand de Belinda Bencic in a doua semifinala.

6-4, 6-2 a fost scorul intalnirii disputata sambata dimineata.

ziare.com

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …