Friday , March 29 2024

Becali: Nu puteam să-i dau salariu mic lui Lăcătuş, se simţea jignit după Piţurcă

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că negocierile dintre el şi noul antrenor al Stelei, Marius Lăcătuş, au fost scurte, iar salariul oferit tehnicianului a fost unul asemănător cu cel pe care i l-a propus lui Victor Piţurcă (n.r. – 300.000 de euro).
“Cel mai mult apreciez caracterul lui. Am negociat trei-patru chestii, adică a fost vorba de salariu, i-am spus «Ăsta e salariul». Nu mai puteam să-i spun un salariu mic acum. Se simţea şi el jignit, lui Piţurcă atât şi lui?, a spus Becali.
El a precizat că trebuia să-l numească pe Lăcătuş antrenor pentru că echipa era în degringoladă. “A trebuit să iau o hotărâre rapidă. Am vrut să-l las până în pauză, dar nu se poate, sunt două meciuri importante şi echipa e în degringoladă, n-are busolă. Atunci, am zis să iau o hotărâre. El a spus la o televiziune că el e aici, e prezent oricând îl cheamă Steaua. Atunci, am zis pentru ce să mai fac investigaţii, pe ăla, pe celălalt, când un om a zis din tot sufletul că e prezent când îl cheamă Steaua, fără niciun fel de orgoliu”, a mai spus Becali.
El a menţionat că Lăcătuş ştie că dacă nu va câştiga titlul nu va mai continua în postura de antrenor al Stelei. “Singura condiţie a fost să-l las în pace până la finalul campionatului. Şi la final, a zis că el ştie despre ce e vorba, tragem linie, Liga Campionilor, campionatul. «Sunt acolo, rămân, continuăm, nu, îmi văd de treaba mea». Eu zic că în primele mandate i-a lipsit exigenţa. Am spus asta dintotdeauna şi acum i-am spus iar. Dacă vrea să reuşească, să fie mai exigent. Acum îi avem pe Lăcătuş, cel mai mare simbol, şi pe Duckadam. Ei sunt cele două simboluri ale Stelei”, a concluzionat Gigi Becali.
Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, duminică, în deplasare, de formaţia Oţelul Galaţi, scor 1-0 (1-0), într-un meci din cadrul etapei a IX-a a Ligii I, partidă la care pe banca tehnică a oaspeţilor a stat tehnicianul interimar Edi Iordănescu.
La câteva ore după această partidă, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că Marius Lăcătuş este noul antrenor al echipei din Bulevardul Ghencea.
Steaua a început sezonul cu o formulă tehnică în care manager general era antrenorul Victor Piţurcă, iar antrenor principal Eugen Neagoe. După plecarea acestora, în etapa a III-a a Ligii I, antrenor principal a fost numit Ilie Dumitrescu. El a renunţat la post după remiza de pe teren propriu cu Astra Ploieşti, în etapa a VIII-a a Ligii I. Antrenor interimar a fost numit secundul Eduard Iordănescu, care a condus echipa în meciul din Cupa României, cu Gaz Metan CFR Craiova, scor 1-0, şi în etapa a IX-a a Ligii I, cu Oţelul.
Marius Lăcătuş este la al treilea mandat pe banca Stelei în postura de antrenor principal. El a mai antrenat Steaua în perioada octombrie 2007-octombrie 2008 şi din decembrie 2008 până în mai 2009. Ultima echipă antrenată de Marius Lăcătuş a fost FC Vaslui, în sezonul precedent, formaţia moldavă terminând campionatul pe locul trei.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …